Vložil anon1234_ (bez ověření), 16. Duben 2019 - 13:23

dle mého NS sdělil, že vyúčtování má být v souladu se zákonem. zákonem je i platné rozhodnutí shromáždění o způsobu rozúčtování – v tomto případě je způsobem rozúčtování „rozúčtování na základě neověřených vodoměrů“.

pokud nebyla napadena platnost usnesení shromáždění o způsobu rozúčtování vodoměrů „rozúčtování dle neověřených vodoměrů“, usnesení je platné a platí způsob rozúčtování „rozúčtování dle neověřených vodoměrů“. vyúčtování jsou tak řádná.

pokud by to tak nebylo, tak by zrušil NS rozhodnutí OS a MS s tím, že vyúčtování nebyla řádná, protože bylo rozúčtováno na základě neověřených vodoměrů. což se nestalo. NS zrušil rozhodnutí MS s tím, že MS automaticky předpokládal, že žaloba na neplatnost bude zamítnuta, tudíž usnesení bude platné. což nemohl, protože měl vyčkat na rozhodnutí o (ne)platnosti a na základě toho teprve rozhodnout, a to pokud usnesení bude neplatné, vyúčtování není řádné; pokud usnesení bude platné, vyúčtování je řádné.

podle mě se jedná o celkově špatné rozhodnutí NS. ale kvituji s povděkem, že NS uznal, že judikatura o řádnosti vyúčtování se vztahuje na SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.