Vložil tomas 22, 15. Duben 2019 - 20:28

NS mnohokrát zopakoval, že vyúčtování je splatné jen pokud je provedeno v souladu se všemi zákony a ve správné výši (zjednodušeně), tedy je řádně. Jinak nemůže přivodit splatnost a ani ho nelze za vyúčtování považovat a nemohou s ním být spojeny úkony jinak s vyúčtováním spojené.

Otázka tedy zní, lze použít neověřené vodoměry k vyúčtování a lze takové vyúčtování považovat za řádné (tedy provedené v souladu se zákonem)?

Takto prostá ta otázka je

Ne nemá vyměnilo je před rokem a půl. Nové vodoměry nám nyní měří spotrebu o více než polovinu nižší přesně ve výši normy. Ty napadena vyúčtování zněla na dvojnásobek normy. Viz příloha dotaz.

Ještě bych dodal že: Vodoměry u nás byly 20+ let staré. A pro prokázání řádného vyúčtování by nestačilo vyměnit jen ty naše za řádné. Vzhledem ke způsobu rozúčtování není totiž dana pevná cena pro 1m3 TUV, ale náměr TUV slouží k správnému rozúčtování nákladů na ohřev. Nemate-li v součtu správné množství vody je jasne, že na 1m3 nevypocitate správnou cenu. Proto se nám náhle zvýšila cena za TUV i když vodoměry neměnily ale jen zaznamenaly stejnou spotřebu jako léta před tím (nakonec dvojnásobnou než reálnou) Prostě ostatní vodoměry v domě se postupně odchylovaly díky vodními kameni čím dál víc.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.