Vložil Radek. (bez ověření), 28. Březen 2019 - 11:58

Vaše SBD má webové stránky, z nich se dá zjistit, že SBD spravuje desítky domů, v nichž už byla část bytů převedena do vlastnictví, a také je družstvo správcem v dalších domech, kde už vzniklo SVJ.

Převody do vlastnictví tak probíhají ve všech domech spravovaných družstvem. Všechny domy byly už v minulosti rozděleny na jednotky prohlášením vč. vašeho domu. I ve Vášem domě byly už vymezeny jednotky prohlášením, můžete ověřit na katastru. Jste ala výjimkou, kdy stále ještě patří všechny byty ve Vašem domě družstvu, protože zatím žádný vlastník v domě nepožádal o převod bytu do vlastnictví.

Vzhledem k tomu, že už není potřeba zpracovávat prohlášení, s převodem nebude žádný problém. Družstvo spravuje většinu domů z části ve vlastnictví bývalých nájemníků a z části ve vlastnictví družstva s družstevními nájemníky, kteří zatím o převod nepožádali. Takže družstvo má s takovou správou letité zkušenosti, má k tomu potřebné programy a informační systém, takže se správou a vedením účetnictví i v případě vzniku SVJ by neměl být žádný problém.

Na webových stránkách SBD se můžete zaregistrovat do informačního systému, kde najdete finanční a technické informace o Vašem bytě a domě. Uživatelé bytů zde naleznou informace o předpisu plateb, zaplacených úhradách, přehled upomínek, vyúčtování za služby, přehled stavu vodoměrů, graf spotřeby vody, přehled o tvorbě a čerpání „fondu oprav“, pasport bytu, přehled o nákladech za služby, smlouvy na rekonstrukce a opravy, prohlášení vlastníka, stanovy a směrnice družstva nebo společenství vlastníků atd… Zástupci domů zde najdou přehled o dlužnících, prezenční listiny, hlasovací lístky pro písemné hlasování, vzory zápisů ze schůzí, přehled faktur atd. najdete finanční a technické informace o Vašem bytě a domě. Uživatelé bytů zde naleznou informace o předpisu plateb, zaplacených úhradách, přehled upomínek, vyúčtování za služby, přehled stavu vodoměrů, graf spotřeby vody, přehled o tvorbě a čerpání „fondu oprav“, pasport bytu, přehled o nákladech za služby, smlouvy na rekonstrukce a opravy, prohlášení vlastníka, stanovy a směrnice družstva nebo společenství vlastníků atd… Zástupci domů zde najdou přehled o dlužnících, prezenční listiny, hlasovací lístky pro písemné hlasování, vzory zápisů ze schůzí, přehled faktur atd.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.