Může si SVJ dovolit dát společné prostory-mandlovna, prádelna atd. k pronájmu bez hlasování?

Vložil marketice, 20. Březen 2019 - 16:12 ::

Obracím se na vás s radou,jak postupovat proti SVJ, členové si pronajali rodinným příslušníkům sklepy- prádelnu,kolárnu bez hlasování a nyní sebrali mandlovnu, vyklidili ji (vyhodili mandl a ostatní věci),že si z ní udělají kancelář bez poplatků.Žádné hlasování se nekonalo!… Sepisuji celkovou stížnost s doložením hospodaření za posledních pět let a ráda bych napadla jejich pronájmy,které nebyly schváleny oficiálně. Za poslední tři roky nám rapidně stoupla elektřina ve společných prostorách,kterou platíme- zjevně za broušení,svícení v pronajatých „dílnách“ Dále ještě se vybírá poplatek 10Kč za den pověšeného prádla v sušárně- doklad o zaplacení neexistuje a nikdo nedaní.

Je možné po nich s okamžitou platností chtít ukončení jejich pronájmů, které byly uzavřeny pouze se členem výboru a nikdo o tom nevěděl? Máme 4 vchody X9 bytů. Dva prostory jsou v našem vchodě a nikdo s tím nesouhlasí primárně proto,že se nehlasovalo a také proto, že v dílně smrdí barvami a laky téměř denně do noci a větrá nám do chodby.

Předem děkuji za věcné rady

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.