Vložil Pavel, 21. Březen 2019 - 0:07

ik,

NOZ to neřeší. Takže bude záležet na konkrétních stanovách.

V našem SVJ jsme provedli revitalizaci za více než 30 miliónů. Nedovedu si představit, kdybychom realizaci jednotlivých akcí (výměna oken, vstupních portálů, zateplení, lodžie, 6 výtahů etc.) řešili na shromáždění.

Shromáždění u nás schvaluje plán údržby, oprav a technického zhodnocení v rozsahu Co, Kdy a Za kolik. Vlastní realizace schváleného je plně v kompetenci výboru.

Projektant sestaví slepý výkaz výměr, takže se nemůže stát, že teprve při realizaci se bude „zjišťovat skutečný stav“.

Oslovení potencionální dodavatelé připraví své nabídky v zalepených obálkách v papírové podobě a v elektronické podobě. V naší poptávce je přesně popsáno, co SVJ poptává, aby nabídky byly srovnatelné. Kdokoliv z členů SVJ mohl navrhnout účastníka výběrového řízení.

Výbor a KK obálky otevře a od té doby si nabídky může z členů SVJ vyžádat kdo chce.

S předkladateli nejlepších nabídek výbor jejich nabídky projedná za účasti budoucího stavebního dozoru. Při výběru výbor zvažuje nejen cenu, ale i dobu realizace, reference, nabídnutou délku záruky atd. Stálo to hodně času, ale vyplatilo se to.

Vzpomínám na jednoho dodavatele, který s vážnou tváří nabízel jako bonus, že nám dodá svůj stavební dozor a to úplně zdarma. No, neberte to! :-))

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.