Čtenáři levicových novinek CZ jsou proti levičácké solidaritě

Vložil Novinky cz (bez ověření), 13. Březen 2019 - 17:35 ::

Dana Helekalová, Litovel 10. 3. 2019, 21:38 Zákony o nájemním bydlení a zvláště pak jejich novelizace jsou dělány pro .ikány a neplatiče. Stát není schopen .ikány donutit pracovat, ani se mu nechce s tím namáhat, ani se o ně starat, co se týká bydlení, tak to jednoduše hodil na majitele bytů.Proto jsme raději měli byt 14 měsíců prázdný. Ovšem museli jsme platit zálohy, fond bydlení a samozřejmě zálohy na elektřinu a plyn. Zavřeli jsme všechny kohouty i od topení, teplé i studené vody. Zatímco ČEZ a Plynaři nám v ročním vyúčtování téměř všechno vrátili, Společenství vlastníků bytů v Litovli, Vítězná 585 se zachovalo jinak. Přestože jsme měli všechny kohouty zavřené, jednoduše bylo vše rozpočítáno na všechny byty. Za sezónu 2006–2007 jsme tak zaplatili „za topení a teplou vodu“ i když jsme v bytě vůbec nebyli a nic nespotřebovali – maličkost 48 000 Kč! A to nám ještě „předsedkyně“ Společenství vlastníků uložila "Pokutu za neodklízení sněhu 500 Kč, přesto, že v zimě roku 2006/2007 žádný sníh v Litovli nebyl! Jedině se soudit!

——

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Andrade (bez ověření), 15. Březen 2019 - 20:11

    jste to nepochopili, je to citace z fora na novinky.cz a konkretní postesk:

    museli jsme platit zálohy, fond bydlení a samozřejmě zálohy na elektřinu a plyn. Zavřeli jsme všechny kohouty i od topení, teplé i studené vody. Zatímco ČEZ a Plynaři nám v ročním vyúčtování téměř všechno vrátili, Společenství vlastníků bytů v Litovli, Vítězná 585 se zachovalo jinak. Přestože jsme měli všechny kohouty zavřené, jednoduše bylo vše rozpočítáno na všechny byty.

    Prostě by nejraději neplatili nic.

    Vložil Pavel II (bez ověření), 14. Březen 2019 - 17:22

    neplaťte. Robota byla zrušena za Josefa II. SVJ má povinnost ze svého pozemku zajistit úklid sněhu. Rozhodně to není povinnost vlastníků. I kdyby se na tom všichni kromě Vás usnesli. Základní složky centrálního topení jste povinni platit i když teplo neodebíráte. To je zákonné ustanovení. 48 tis. je ovšem třeba podrobit kontrole. To je pro mne množství energie na 4 sezóny i s teplou vodou pro třípokokový byt.

    Vložil EKEL (bez ověření), 14. Březen 2019 - 12:41

    Pokuta asi nebude oprávněná? Zjistěte zda byla pokuta zahrnuta do příjmu?

    Vložil anonymouk (bez ověření), 13. Březen 2019 - 19:43

    Stát je kdo? Vždy jsou za vším lidé, parlament, úředníci. Stát byt v SVJ nepronajímá. Pokud jsi si pisateli nevšiml, tak už není povinnost pracovat, žádejte o změnu ústavy. Úsměvné, předsedkyně uložila pokutu … Za koho se bijete?

    Vložil . (bez ověření), 13. Březen 2019 - 18:27

    Společenství vlastníku v Litovli postupovalo podle vyhlášky, tedy správně. K výší platby se nevyjádřuji, protože jste neuvedla žádné informace. Soudit se můžete, soud prohrajete. I když máte spotřební složku nízkou nebo nula, tak musíte platit základní složku. Co znamená ten název příspěvku, co jste chtěla sdělit?

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".