roční přeplatek služeb

Vložil Josef Daněk (bez ověření), 7. Březen 2019 - 19:45 ::

Komu má správce našeho SVJ, nebo já, jako jeho předseda, zaslat, nebo předat přeplatek za roční vyúčtování služeb, s ohledem na to, kdo byt vlastní, kdo ho užívá a kdo z něj platí na účet SVJ, aby to bylo právně OK.

Uživatelům bytových jednotek, kteří jsou dle aktuálního výpisu z KN zároveň i jejich majiteli, je doposud přeplatek zasílán na účet, ze kterého jsou zálohy na služby, včetně ostatních položek předpisu plateb hrazeny. A nebo jim přeplatky předávám osobně keš.

U těch uživatelů bytových jednotek, kteří nejsou jejich majiteli se mně tento způsob zdá problematický, přestože si uvědomuji, že jsou to oni, kdo měsíční částky předpisu plateb (včetně záloh na služby) hradí prokazatelně ze svých účtů. Majitelé těchto jednotek jsou : 1 fyzická osoba, nebo manželé, nebo 3 sourozenci. Mám dojem, že bych měl mít od majitelů takovýchto bytových jednotek písemné sdělení, podepsané všemi spolumajiteli jedné jednotky, o tom, kdo má být adresátem přeplatku. Chtěl bych tím předejít eventuálním budoucím sporům.

NEBO MI PORADÍTE JINÝ POSTUP ?

Děkuji za odpověď. Josef Daněk

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.