Vložil MartinII, 2. Březen 2019 - 17:33

Vložil Pavla Nová (bez ověření), 1. Březen 2019 – 18:59 já skutečné místo závady nemusím objevit. Jen opravou bude vyloučena závada na mé straně.

Vložil Pavla Nová (bez ověření), 2. Březen 2019 – 8:47 Odpady jsou zabetonované v podlaze, takže se musí rozkopat koupelna.

Vložil . (bez ověření), 2. Březen 2019 – 0:43 Pozvi si jineho instalatera. Naklady ponese ten, kdo situaci zavinil anebo ten, kdo ma zajem ji vyresit, prekvapive.

Pro MartinII Vložil Pavla Nová (bez ověření), 2. Březen 2019 – 16:20 nerozumím větě: „zjistit u pod vámi v rohu stropu, zda „teče“ odpad nebo voda v bytě pod vámi“.

Aby instalatér mohl na odpadní trubku sáhnout a udělat cokoliv, musí vybourat mojí vanu, jinak na ni nedosáhne.

Jak myslíte řešení problémů od souseda? Sekáním do jeho stropu?

Každý instalatér jistě bude schopen vysvětlit způsob opravy, pokud bude vědět, kde je problém. Nyní pouze servisními dvířky vidí flek hluboko pod vanou a nezná jeho příčinu. Když vám pošlu fotku, budete ve stejné situaci, jak ten instalatér.

Dva instalatéři mi nezávisle na sobě řekli následovné: „abych mohl říct, kde je problém, tak bych musel dát tu vanu pryč, abych se fyzicky rukama dostal k místu, kde je mokro.“

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Já jako poučený laik, který jen řešil mokro ve stropě (na rozdíl od vás já byl ten byt dole) tvrdím, že když je mokro u souseda pod vámi ve stropě, tak může být závada u něj !!! A voda snad přeci vzlíná !!! Instalatér ví (měl by vědět) jak vysoko může vzlínat) !!! Oba na sobě nezávislí instalatéři vyvrátili, že je závada u souseda ? Dokázali vám, že je závada u vás ???

Řešením u souseda skutečně myslím, sekat (odhalit trubku a odpad) u stropu u něj, ježto jemu není nutno bourat vanu jako vám !!! Snažil jsem se to podrobně a jak nejlépe umím vysvětlit z pohledu bydlícího, který řešil podobný problém (viz výše). Vaši instalatéři to řeší, jako kdyby soused pod vámi mokro neměl, což nechápu !!! Nevím, jaka to chápou ostatní, kteří váš dotaz četli.

Je divné, že sousedovi flek nevadí a neřeší to. Vám totiž by nemusel flek u vás také vadit, ale soused se bude divit, až bude mít mokrou celou zeď.

Jako poučený laik a řešící také mokro v koupelně, se domnívám že pokud by byl problém ve vanovém odpadu, tak by byla náhoda, kdyby to bylo v napojení na svod, tedy u zdi, takže bych do toho vanový odpad nepletl. Viz váš úvodní příspěvek „v rohu koupelny mám vlhký flek. Sousedé o patro níže pak mají flek na stejné místě“.

„Každý instalatér jistě bude schopen vysvětlit způsob opravy, pokud bude vědět, kde je problém“. My, neinstalatéři, kteří jsme to u vás a ani u souseda (!!!) neviděli, nejsme schopni „vysvětlit“ příčinu závady a „způsob opravy“ odborněji než instalatéři.

Znovu se ptám, co na to technik správní firmy. Nebo žádného nemáte ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.