Vložil VN (bez ověření), 2. Březen 2019 - 12:15

tak pro tupce jako jste vy ještě jednou. Slyšel jste něco o stanovách obchodní korporace ? To je takový dokument , který řeší pravidla fungování té které korporace. A jeho součástí jsou i kompetence jednotlivých orgánů korporace. A většina družstev má ve stanovách, že v kompetenci členské schůze je rozhodovat o prodeji (části) svého majetku. No a pokud v tomto případu členská schůze rozhodne o prodeji svého majetku ..tak rozhodla… jéžiš..kdo jiný by měl rozhodnout o prodeji části svého majetku než sami družstevníci. Nevidím jediný důvod , proč by za rozhodnutí svých družstevníků měli být soudně popotahováni členové představenstva.. v obci také rozhodují orgány jako zastupitelstvo či rada města.

Jasně něco jiného by bylo , kdyby prodej tohoto pozemku byl vysloveně v kompetenci představenstva družstva a představenstvo rozhodlo o prodeji pozemku pod cenou…

V tomto případu (když pan píše o tom , že by s tím souhlasilo 100 % družstevníků) bych mu ještě pro klid duše doporučil ,aby jako přílohu k zápisu ze schůze přiložil arch s podpisy družstevníků , kde svým podpisem vyjadřují svůj souhlas.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.