Vložil Petr, 27. Únor 2019 - 11:45

Pro tep Vložil Aanonym (bez ověření), 26. Únor 2019 – 7:54

Střecha už není v moc dobrém stavu, je z roku 1970 a několikrát nám i do našeho bytu již zateklo. Ostatní domy kolem, které mají odizolovane základy a zateplení tento problém nemají. … dům vedle nás je na tom stejně jako my, nadměrná vlhkost. … jsou tu samí důchodci kterým je stav budovy úplně jedno. A takto to u nás chodí, bohužel se zde neřeší důležité věci jako stav budovy, ale to, kdo co dává do popelnic… Je těžké potom na schůzi něco prosadit, když je to ostatním majitelům jedno…

Vlhký dům Vložil Aanonym (bez ověření), 26. Únor 2019 – 20:01 Děkuji za názor, váš názor sdílím, určitě zde dům musí prohlédnout nějaký odborník. Snad se mi podaří toto prosadit nějakým způsobem, i kdybych měla jít na ten stavební úřad.

…mám svázané ruce, neboť pořád jsem neobdržela zápis ze schůze SVJ, kterou minulý rok měla na starosti správcovska firma a která má též za úkol vyhotovit onen zápis. Už jsem firmu písemne kontaktovala, tak snad budou komunikovat.

Myslíte tedy že pokud by nikdo nekomunikoval a špatný stav budovy nikdo nadále neřešil, mohla bych kontaktovat o věci stavební úřad? Někde jsem četla že pokud je svj nečinné a řádně nespravuje majetek, tak může stavební úřad nařídit svj opravu domu? Děkuji

Vlhký dům Vložil tep (bez ověření), 26. Únor 2019 – 19:49 … v topení problém zřejmě není. Dům by měl prohlédnout zkušený stavař, který by navrhl co je třeba s domem udělat.

Děkuji tímto všem, Vložil Aanonym (bez ověření), 25. Únor 2019 – 12:32 …, obešla jsem sousedy a plesnive jsou všechny byty, některé méně, některé více, ale vy takzvani odborníci si stále budete říkat jak nikdo asi v našem domě neumí používat svůj byt.

Jarda_ Vložil Aanonym (bez ověření), 24. Únor 2019 – 8:00 Tak za těch 5 let se několikrát slovně upozornila tehdejší předsedkyně na vzniklý problém ale nic se nedělo. … celý dům a společné prostory jsou v alarmujícím stavu a chci už toto nějak řešit.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Citace výše, aby bylo jasno, na co z několika příspěvků reaguji.

Kašlete na čekání na zápis a shánějte odborníka (soudního znalce). Upozorněte výbor (na vědomí všem ostatním třeba do schránek), že to chcete takto řešit a nechat si náklady na znalce proplatit! Škoda že asi nemáte zdokumentováno, jak jste 5 let žádala výbor aby konal.

K zápisu vám nepomůže ani (těžko vymahatelný) NOZ § 254

(1) Statutární orgán spolku zajistí vyhotovení zápisu ze zasedání do 30-ti dnů od jejího ukončení. zápis vyhotoví ten, kdo zasedání předsedal nebo koho tím pověřila členská schůze. (2) Ze zápisu musí být patrné, … jaká usnesení přijala a kdy byl vyhotoven.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Je nesmysl, že by vám pomohl stavební úřad a že může dokonce nařídit opravu domu. To snad nebylo možno ani za totality. Když tohle napíšete, tak jste si naběhla na další urážky těch, kteří se tady již vajadřovali.

Když to vše čtu, tak se zeptám, kolik činí odměny výboru a kolik máte „naspoříno“ na tzv. fondu oprav (neplést se stavem účtu celkem, to někdy „plete“ i naše předsedkyně).

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Zajímejte se o hospodaření společenství, viz

§ 1179 Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů.

§ 1180 (1) Nebylo-li jinak určeno, přispívá vlastník jednotky na správu domu a pozemku ve výši odpovídající jeho podílu na společných částech.

§ 1181 (1) Vlastník jednotky platí zálohy na plnění spojená nebo související s užíváním bytu (služby) a má právo, aby mu osoba odpovědná za správu domu zálohy včas vyúčtovala, zpravidla nejpozději do čtyř měsíců od skončení zúčtovacího období.

Pokud jde o vyúčtování správy domu a pozemku (o kterém NOZ na rozdíl od vyúčtování záloh služeb, mlčí), tak viz příspěvek pana Pavla z r. 2017 na

www.portalsvj.cz/…spevek-v-noz Co znamená příspěvek v NOZ? Vložil Pavel, 3. Srpen 2016 – 22:11 :

V NOZ není výslovně stanoveno zda se u „příspěvku“ jedná o zálohovou či konečnou platbu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.