Vložil lahcumc (bez ověření), 23. Únor 2019 - 20:14

Můžete někdo vyjádřit relevantní náhled na některé pojmy uvedené v novele?

Co to je:

  • „důležitý důvod“ – §1209 (důležitý důvod → pro koho? pro žalobce?, pro většinu?, pro ego soudce? má k „důležitýmu důvodu“ SVJ právo „veta“ (jako že u soudu namítne že pro něj to není důležité a tak to soud odmítne věcně řešit), …?)
  • „slušné uvážení“ – §1209 (zatím jsem s touto forumací nesetkal, ale čiší z ní stejná vágnost, jako z „dobrých mravů“ – také nejsou nikde definovány a „dobré mravy“ jsou poplatné době a místu jejich uplatnění: jsou jiné v dobách a v komunitě Vikingů, jsou odlišné v ČR-roku-1990 oproti ČR-roku-2019)
  • §1209 – „…bez výhrad, s výhradami či proti zajištění, anebo zda se uskutečnit vůbec ne má…“ (podle mne jde jen o 3-možnosti jak má výsledek dopadnout,
    co ale znamená „proti zajištění“?
    co vůbec znamená „s výhradami proti zajištění“ – je to nějaký „nástroj“ přehlasovaného k možnosti dovolávat se u obecného soudu něčeho? Je to nějak odlišné od pouhého „…se má rozhodnutí uskutečnit bez výhrad…“. Jsou snad „výhrady“ (zřejmě hlasování PROTI) nějaká účinná blokace při většinovém přijetí usnesení?
    )
  • §1214 nyní POUZE určuje, co to je většina. Kde je v NOZ nyní uvedeno, že rozhoduje li shromáždění o „…změně podílů na společných částech, vyžaduje se souhlas všech vlastníků jednotek…“? Protože pokud to někde jinde v novele-NOZ uvedeno není (třeba je, ale nevím kde), pak tedy půjde podle novely menšině sebrat podíl na společných částech pouhým hlasováním dle většiny?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.