Vložil Petr Skála, 20. Únor 2019 - 10:08

Pokud zákonodárcům skutečně záleží na lidech a na ochraně jejich vlastnických práv, měli by jim usnadnit život tím, že místo zdlouhavého tahání lidí po soudech ze kterých pouze zestárnou, z toho nejasného práva udělají právo jasné, tedy do novely zapracují něco, co znemožní nastávání takové situace, kdy menšina (většina přítomných z 50 procent lidí) rozhodne o tom, že zbytek vlastníků – většina, jim každý ze svých vlastních prostředků přispěje zde reálně sto tisíc na něco, co oni osobně nepotřebují, nechtějí a nevyužijí. Přestěhuju se za prací do jiného domu v jiném městě a nastane znova to samé. A třeba nechtěně a nepředpokládaně i několikrát. To je v přece v rozporu se zdravým rozumem, právem lidí i pravidly v demokratické, civilizované společnosti, nechat a dopustit takovou situaci ne? Protože, kdo z většiny lidí má čas, nervy a peníze toto řešit s drahými právníky u soudů? Nikdo. To je důvod to správné rozhodnutí ve prospěch zdravého rozumu a ve prospěch všech zapracovat to do novely, o které jste se zde zmiňovali. Ti co o něco mají zájem, si musí spočítat, zda na to mají ze svých vlastních prostředků a pokud ne, nedá se přece nic dělat.

Banka nikomu z nás přece také nedá ani korunu, když na tom nic nevydělá a nemá z toho užitek, natož újmu, kdyby na tom měla prodělat. To jsou principy, které snad chápe každý rozumný člověk.

A navíc.., jak je v tom všem ošetřeno korupční zneužívání nejasnosti a děravosti zákonů soukromými stavebními firmami a uplacenými výbory, kterým by tento stav vyhovoval a přiživovali se tak na úkor lidí, kteří z toho nemají užitek a nestojí o věci co jim neslouží? Tomu by měli zákonodárci především zamezit. Korupci plynoucí z takovéto děravosti zákonů. Firmám by se tak totiž platilo od lidí, kteří o to nemají zájem a nepotřebují to. A to je hodně špatně ne? Jak velkou hlasovací sílu v té menšině vlastně může mít výbor, nezanedbatelnou? Výtah stojí všude minimálně tak jedno mego, že? Nebo už tady je problém a lhali nám? Víte jaký by to byl business? Stavět výtahy kdekoliv, kde to doteď ani podle zákonů upravených běžným lidským potřebám nebylo zdaleka zapotřebí? (tuším že od čtvrtého nadzemního podlaží) Je zde spousta otátek, kterými by se zákonodárci měli zabývat a zvážit je při podobě zákona. Ošetřit to ve prospěch lidí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.