Vložil Hrubý (bez ověření), 16. Únor 2019 - 12:24

JaVa napsal jste:

„Celou dobu se zde bavíme o tom,že tazatel nedoložil schválení kooptovaného člena výboru SVJ nejvyšším orgánem SVJ a tudíž já stále tvrdím,že je jeho zápis do RS vadný!“

V odkaze je mimo jiné uvedeno:

„Pokud tedy dojde ke snížení počtu členů výboru, existují pro společenství vlastníků dvě možnosti. Výbor SVJ může kooptovat náhradní členy (za splnění výše popsaných podmínek) a na nejbližším zasedání shromáždění pak řádně zvolit nové členy výboru, nebo pokud je to možné, rovnou svolat shromáždění a provést řádnou volbu členů výboru. Výhodou první varianty je rychlost a operativnost, nevýhodou jsou pak náklady spojené se zápisem kooptovaných náhradníků do rejstříku společenství vlastníků (zejména poplatek za provedení změny v tomto rejstříku), jelikož jsou do rejstříku zapsáni dočasně, tedy do řádné volby členů výboru shromážděním společenství.

V zvýrazněném textu se přece uvádí, že se kooptovaní náhradníci zapíší do rejstříku. Píše se o nevýhodě, kdy zápisem do rejstříku kooptovaných náhradníků je třeba uhradit poplatek za provedení změny v rejstříku, jelikož jsou do rejstříku zapsání dočasně, tedy do řádné volby členů výboru shromážděním společenství. Z toho je zcela jasné, že jsou zapsáni do rejstříku a zápis je platný, i když koptovaní náhradníci nebyli schválení shromážděním. Samozřejmě to platí jen dočasně do doby než budou na nejbližším shromáždění řadně zvolení členové výboru společenství.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.