Vložil JaVa, 16. Únor 2019 - 12:03

Dovoluji si Vám odporovat,Zde nikdo nerozporuje možnost kooptace náhradních členů pro doplnění statutárního orgánu SVJ „do doby než bude tento člen schválen shromážděním vlastníků“,ale o zápisu tohoto " řádně nezvoleného" člena výboru do RS.

Osobně chápu znění § 246 odst.2)/89/2012 Sb.,zřejmě zcela jinak než VY.Já tam vidím zřetelně napsáno:do nejbližšího zasedání orgánu příslušného k volbě".Tím je samozřejmě míněno shromáždění vlastníků a nikoliv zasedání výboru SVJ.

Už jsem to zde uvedl několikrát,ale „peciálně pro Vás“, to napíši ještě jednou.Čtěte prosím pozorně:

„Výkonný orgán SVJ je "orgán volený“ a zvolit člena tohoto orgánu může pouze nejvyšší orgán SVJ=shromáždění vlastníků jednotek.Teprve, až bude tento dočasně(dle § 246 odst.2) kooptovaný člen výboru SVJ, odsouhlasen usnesením shromáždění vlastníků,může být zapsán do RS.Jiný způsob, je dle mého soudu vadný.

Tu důležitou stať, ve znění tohoto §, jsem speciálně pro Vás,dal do uvozovek. Doufám,že teď už to pochopíte i VY. Jestli ne, tak je mi to líto,neboť „komu není s hůry dáno,v apatyce nekoupí“

246/89/2012 Sb.,

(2) Neurčí-li stanovy jinak, mohou členové volených orgánů spolku, jejichž počet neklesl pod polovinu, „kooptovat náhradní členy do nejbližšího zasedání orgánu příslušného k volbě.“

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.