Vložil Rostislav Zelený (bez ověření), 20. Únor 2019 - 13:17

Dobrý den, spoustu slov a každý má jinou situaci, přesto se zeptám na váš názor.

Bytový dům, 14 bytu celková plocha 1075 m2, 5 bytů s terasami, plocha teras 100 m2, kupní smlouvy i prohlášení vlastníka, že byt se skládá z …pokoje kuchyně komory koupelny terasy, i dle prohlášení vlastníka je terasa příslušenstvím bytu (není určena jako společný prostor v užívání…), přesto v prohlášení není plocha teras započtena do plochy bytu Dále pak v prohlášení je že společné jsou konstrukční prvky, jasně strop chápu a vodorovné izolace základů, o jiných se tam nemluví.

Za tyto terasy majitelé neplatí do fondu oprav, upřesňuji za jejich výměru. Samozřejmě po deseti letech už ze všech teras začíná více či méně zatékat do bytu níže, předpokládaný náklad na opravu 7.000,–/m2 tedy cca. 700 tisíc bez bouracích prací. Za 10 let máme ve fondu oprav 700 tisíc.

Tak a prosím radu kdo má platit opravu teras v tomto případě, majitelé těchto bytu nechtějí, někdo tvrdí že je to společný prostor v užívání konkrétního vlastníka, někdo z nich tvrdí že je to plášť domu, a někdo že je to sice jeho ale nahrazuje to střechu, všichni však chtějí opravy prostřednictvím financí SVJ.

1 Kdo dle vás má platit opravu 2 Lze v tomto případě stanovit a jak platba za m2 teras do fondu oprav pokud by mělo platit opravy SVJ

Nevím zda mám správný názor, ale pokud má někdo ve smlouvě že něco koupil včetně uvedení v prohlášení vlastníka , tak je to jeho a odpovídá za to.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.