Vložil solid, 7. Únor 2019 - 13:01

Dobrý den Jakube Na Vaši žádost ohledně nezapsání potřebných údajů do rejstříkového soudu nelze jednoznačně odpovědět, jelikož nám není znám důvod /jaké potřebné podklady / odmítnutí . A protože to nevíme můžeme jen hádat. Jeden z důvodů může být fakt , že jste nepostupovali správně.
Na stránkách (www.justice.cz), je v prvním levém sloupečku odkaz Podání do veřejného rejstříku (formuláře). To jste asi udělal , ale odmítnutí zapsání může být též velikost dat!! Kdyby se hodilo – pravidla pro zakládání do sbírky listin.
Online do Sbírky listin. V záložce Technická podpora jsou uvedeny požadované parametry: Dále musí být pro listiny ve formátu PDF dodržena tato pravidla:

  1. Každá jednotlivá listina se předává jako právě jeden PDF dokument; není tedy možné rozdělit jednu listinu do více PDF dokumentů ani slučovat více listin do jednoho PDF dokumentu.
  2. Doporučujeme Vám ověřit si, zda žádná část Vámi poskytované listiny neobsahuje informace, které nemohou být podle zákona zveřejněny. Pokud tomu tak bude, soud bude nucen PDF dokument odpovídající dané listině celý odmítnout.
  3. Velikost předávaných PDF dokumentů je omezena a nesmí přesáhnout 150kB na 1 stránku listiny; např. listina o 20 stránkách může tedy mít maximálně 3 MB.
  4. Je vhodné, aby Vaše PDF listina (pokud je to možné) byla raději vytvořena převodem z vstupních textových dokumentů (např. z MS Word) než aby byla získána jako grafický obraz (a to jak softwarově – pomocí grafického editoru nebo prostřednictvím naskenování z papírových podkladů).
  5. PDF dokumenty nesmí být zašifrovány (ani heslem) a nesmí být omezena možnost jejich tisku.

Listiny ve formátu PDF je možné rejstříkovým soudů zasílat na kontaktní údaje, které jsou zveřejněny na internetových stránkách příslušného rejstříkového soudu a to následujícími způsoby:

  1. Datovou schránkou
  2. Na elektronickou adresu soudu (emailem)
  3. Prostřednictvím online podání do Sbírky listin dostupného přes https://or.justice.cz/ias/ui/podani
  4. Webovou aplikací ePodatelna dostupnou z www.justice.cz
  5. Na technických nosičích dat CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW

Maximální velikost všech PDF dokumentů pro jedno podání zaslané datovou schránkou, emailem, online podáním nebo přes webovou ePodatelnu je 10 MB. Pokud bude velikost PDF dokumentu větší, je třeba listiny zaslat na technickém nosiči dat (poštou či osobně na podatelně soudu).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.