Vložil zdeseny clen SVJ, 4. Únor 2019 - 17:10

V tomto vlákně jenom p. Krátký pokračoval v polemice vedené jinde:

http://www.portalsvj.cz/…predsedy-svj#…

Tam jsem psal:

pokud je v domě vše v pořádku a panují oboustranně slušné vztahy, kdy se obě strany v rámci možností snaží plnit své povinnosti a vycházet si vzájemně vstříc, tak nevidím problém, proč se bránit kontrolám. Ale to platí oboustranně.

Pokud se ovšem staturáři SVJ dlouhodobě chovají jako statutární „orgáni“, tak souhlasím s Radkou, pokud statutárnímu „orgánovi“ SVJ je předložena stavební dokumentace stvrzující, že rekonstrukce prováděná v jednotce nezasahuje do společných částí domu, tak je „orgánovi“ houbeles do provádění rekonstrukce.

Já si myslím, že nejlepší je oboustranná slušnost. Pokud jsou lidé z výboru slušní, tak je nejlepším řešením rozumná kontrola. Obráceně, pokud je slušný a rozumný vlastník, nevidím důvod cpát se někam, kde jsem od statika a projektanta či stavební firmy dostal dokumentaci… atp.

Nejrychlejším a nejlevnějším řešením je vždy pokud je v domě vše v pořádku a panují oboustranně slušné vztahy.

Celá zde vedená polemika je pokračování tam, kde slušnost už dávno zmizela a tam popisuji, na co podle mě mají ze zákona nárok a jak představy například „závozníka s dokončenou 7. třídou“ umravnit a jak se evetuelně bránit snahám o nemístné šmírování…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.