Vložil zdeseny clen SVJ, 4. Únor 2019 - 16:21

já si nechám svojí…

Trvám na tom, že pokud se budete vstupu do jednotky domáhat soudně a soudu bude předložena stavební dokumentace v pořádku a znalecké posudky, že je vše v pořádku a k zásahu do společných částí nedošlo, žádného vstupu do jednotky se nedomůžete, neboť účelu toho ustanovení zákona bude dosaženo již těmi dokumenty.

U soudu to sice nebude mít dotyčný jednoduché, protože stejné nepochopení účelu zákona bude předvádět i část soudců, ale pokud bude žalovaný vybavený dokumenty, které tu uvádím, tak soud nebude mít jediný důvod vyhovět vám, protože z provedených listinných důkazů bude zcela zřejmé, že žádnému nežádoucímu zásahu do společných částí nedošlo. A účel toho ustanovení je ověření tohoto, což proběhlo tím, že vlastník jednotky umožnil přístup soudnímu znalci, co zpracoval posudek, co byl soudu předložen.

Ostatně nechápu, proč pokud by mi coby statutárovi SVJ byla předložen posudek znalce, stavební dokumentace, fotografie ze stavby atd… Tak nechápu, proč se vlastně domáhat vstupu kamkoliv. To už není „ověření“ a „umožnění přístupu“, ale naprosto nemístná všetečnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.