Prodlužovací kabel

Vložil meloun (bez ověření), 28. Leden 2019 - 9:52 ::

Dobrý den, Prosím o radu. Máme za domem svj zahradu, která patří městu, ale jako svj máme tento pozemek v pronájmu. Od města jsme si zařídili stavební povolení na stavbu pergoly na onom pozemku, vše bylo ok. Až do té doby, co pergola už stála. Předsedkyně svj začala dělat problémy a stavba se jí nelíbí a nejraději by ji zbořila.

Teď k tématu věci. Do pergoly jsme natáhli elektrický prodlužovací kabel pro večerní svícení. Kabel je veden z našeho bytu, kde máme udělanou revizi elektřiny. Tento prodlužovací kabel je veden v chráničce, vede v chráničce po zdi domu, dále je pak kabel v chráničce pod terénem. V době naší nepřítomnosti na zahradě je kabel odpojen, tudíž není pod stálým napětím. Zajímá mě, zda může správce nebo předseda svj po nás požadovat revizi na onen prodlužovací kabel. Dále předsedovi vadí, že je kabel veden po venkovní stěně domu. Bohužel ale jiná možnost nebyla, protože byt máme v posledním patře nahoře. Může svj nařídit demontáž kabelu i když to nemá s svj jako takovým nic společného a jde o náš vlastní kabel který napájíme z vlastní elektřiny ?
Ve stanovách nemáme specifikované žádné zákazy ohledně těchto záležitostí, navíc jsme ani nenarušili naším konáním fasádu, neboť fasáda na domu se teprve do budoucna bude dělat, proto jsme kabel chtěli dát už teď, aby byl do budoucna schován pod fasádou. Bohužel na poslední schůzi nám bylo sděleno, že takhle tedy ne a že to máme sundat a teprve po té, co budeme mít hotovou revizi, tak to tam může být. Přitom se ani o této záležitosti nehlasovalo, jen nám toto bylo sděleno.

Může svj rozhodovat o pronajatém pozemku za domem, i když vlastník je město ? Ještě nás napadlo vyřešit to tak, že kabel bude veden vzduchem, ale to by bylo nevzhledné, tak jsme to chtěli vyřešit takto.

Předsedovi vadila i výstavba pergoly, že jsme se měli nejdříve zeptat jeho, přitom nikomu jinému nepřekáží a na pergolu máme řádně udělané povolení. Bohužel od doby výstavby pergoly jsou tu žabomyší války a dělají se zde samé naschvály a už nevím jak toto řešit, takže budu vděčná za nějaké rady. Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.