Vložil Jarda_, 16. Leden 2019 - 5:36

A na to jste prisla jak, ze na ohraničené zahrade jde o volne pusteneho psa? Pisete, ze si ohradil sam pro sebe kus pozemku a ze ma vetsinu (asi nejvetsi byt z vas 3 bytu), mozna vlastni i tu čtvrtou jednotku nebytovou.

Pokud je zahrada spolecna, jinde uvadite, ze kazdy byt ma podil 1/7, tak se budete muset dohodnout jen vy spolu-vlastnici. Z hlediska zakonu vypuštěním psa na zahradu, jiz spoluvlastni, se sam o sobe niceho nezákonného majitel psa nedopousti, naopak užívá svuj majetek, stejne tak ho muzete uzivat i vy.

Pravidla pro uklid a provoz zahrady (odstraneni exkrementy, ohrožení výběhu pro psa) si musi stanovit jen a pouze spoluvlastnici zahrady. Tedy tech 7 spolu – vlastniku.

Pokud toho nejste schopni, tak se budete muset odstěhovat, protoze si neumim predstavit, jak vam pravnik vyresi sousedske vztahy.

Proto lide bydli v Baracku na pozemku, protoze tam maji podil 1/1 no nekdy je problem i v SJM, drive BSM ;-)

Ps: moje rada na zaver, mate 1/7 a majitel psa take. Vezmete si s sebou jeste jednoho majitele, budete mit v tu chvili 2/7 a tedy VETSINU a přijďte slusne za majitelem psa a podejte mu rozumný navrh, napriklad to, ze bude po sobe uklizet exkrementy, jinak ze se objedna úklidové firma a vinik nepořádku (mate ho natočeného na videu jak kalí) zaplati skodu. To by mohlo ucinkovat, nebo ne?

Nezvyšuje hlas a nediktujte mu, ze nemuze zahradu uzivat, on vam asi take nediktuje, ze nesmíte nechavat vaseho potomka na zahrade bez dozoru atp. To, ze tam necha chvili běhat psa, s tim nic neuděláte a ma na to pravo. Soucasne ale i povinnost po sobe spolecny majetek uvest do původního stavu – uklidit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.