Vložil tep (bez ověření), 19. Leden 2019 - 13:58

Představil jsem si, co by se stalo v našem SVJ rok po revitalizaci domu, kdy náklady na opravy a údržbu činily cca 1000 Kč za opravu vypáčených domovních dveří zlodějem a v domě by byli 2 neplatiči. Podle Vás, pane zdeseny, by SVJ mělo předepsat příspěvek na opravy a údržbu ve výši méně než 100 Kč každému! Neplatiči neplatí celé roky ani příspěvek na splátku úvěru SVJ. Nezaplatil by ani tu mizernou necelou stovku a jak byste chtěl po nich vymáhat i zálohu na opravy a údržbu? Aby SVJ nepřišlo o dotace Panel, muselo by řádně hradit splátky úvěru bance a jelikož nemá jiné prostředky než od řádných členů SVJ, doplácelo by to bance z peněz na příští opravy. Dejme tomu, že by se podařilo při dnešní rychlosti soudů zajistit, aby se prodaly oba byty neplatičů novým vlastníkům za cca 2 – 3 roky. Co by mohlo SVJ dle Vás přihlásit do insolvenčního řízení neplatičů vymáhat?

Jaké příspěvky na splácení úvěru SVJ předepsat novým vlastníkům? Dluh SVJ u banky nevzrostl, protože si SVJ tunelovalo příspěvky na opravy za nezaplacené platby za služby a za nezaplacené ostatní příspěvky na splátku úvěru a za vlastní správní činnost po dobu až 3 let od dvou neplatičů, takže chybějící peníze v zálohách na opravy není nakonec komu předepsat k úhradě.

Trvám na tom, že příspěvkem na opravy a údržbu má být celá předepsaná částka, byť se platí zálohově. Už z názvu příspěvku je jasný jeho účel a každému vlastníkovi od vzniku SVJ je jasné, že zaplacená částka slouží na hrazení splatných oprav a co zbude se objeví na příslušném účtě pro financování probíhajících či budoucích oprav. Výše příspěvků se musí stanovit předem a ne až zpětně po ohledání nákladů za minulý rok!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.