Vložil zdeseny clen SVJ, 19. Leden 2019 - 10:38

Aby bylo jasno, proti postupu, nejdříve to všechno vlastníkům předložím, nechám si to jimi případně rozporovat, opravím to a následně to vše shromážděním schválím, tak proti tomu zde neprotestuji, to si myslím je OK.

Tak jako vy píšete o mnou popisovaném postupu – „Když si tohle rozkreslíte na účty, pochopíte, že ten průběžný účet pohledávek, který se okamžitě vynuluje, je opravdu zbytečný. Ale pokud to tak náhodou někdo dělá, není to samozřejmě chyba.“

Co zde opakovaně rozporuji, je postup, kdy se předem schválí nějaká platba (o které mám za to, že byla, je a bude zálohová) a následně se už nic neschvaluje a z těch záloh se zvesela utrácí. U tohoto mám za to, že pouhým schválením účetních závěrek nelze nahradit vyúčtování záloh (a to i na opravy a údržbu) a schvalování tohoto vyúčtování.

Ne vždy vede k žádoucímu výsledku jen jedna cesta, ale vynechat předložení ke schválení shromážděním vyúčtování záloh na správu domu a pozemku, kam patří i opravy a údržba společných částí domu prostě nelze. Pokud se to schvaluje před předložením vlastníkům (a ano to, vede k eventuelnímu vícenásobnému schvalování), nebo po předložení a odstranění eventuelních nesrovnalostí je jedno.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.