Vložil Na Samotě (bez ověření), 14. Leden 2019 - 17:37

Děkuji za reakci, zde pár odpovědí na Vaše otázky: 1)proč někdo prosazuje rekonstrukci celé střechy, na jejíž úhradu nemá dostatečné finanční prostředky? Odpověď je jednoduchá – protože při poslední lokální výsprávce střechy firma která opravu zajišťovala řekla že by to max do 5let chtělo novou střechu… TAk proto teď čtyři z šesti chtějí TEĎ HNED novou střechu…Co víc k tomu říct? Naše komentáře, že tedy zvyšíme fond a za 2–3roky uvidíme co našetříme a uděláme střechu vyšli vniveč..Jak řikám důchodci se prostě dohodli, že na to mají a že si to na jaře dají…a já se tam můžu třebat stavět na hlavu.

2)…pak je nepochopitelné, proč alespoň částečně nejsou přednostně využity k úhradě finanční prostředky naspořené pro takový účel? Ano je to nepochopitelné, že? Taky jsme jim to říkali, ale důchodci odpověděli, že se na ty peníze nešáhne budou tam pro „co kdyby náhodou něco“ Oni je přece nepotřebují, protože mají hotovost kterou svůj podíl střechy zaplatí…

3)…proč tedy s ohledem na znalost stavu nemovitosti výbor SVJ nereagoval v předstihu k projednání a schválení vyšších záloh na správu domu a pozemku? My zde bydlíme cca 7–8let, tento fond zde byl zřízen před 8lety i přes to že tu majitele bytu bydlí přes 33–34let!!! Neptejte se mě proč si nespořili už dříve, taky nevím, a taky mě to se*e, ale toto naše rodina ovlivnit nemohla když tu nebydlela. Fond se postupně navyšoval.Minulý rok to bylo cca 8tis měsíčně, od teď to bude přes 10tis měsíčne. tj120tis ročně. Za tři roky můžeme mít našetřeno na střechu.

  1. Zajímá mne způsob rozdělení celkového plánovaného nákladu na vlastníky. Zda na každého stejným dílem nebo v nějakém poměru, třeba podle spoluvlastnických podílů?… Náklady se rozdělí dle velikosti bytu jednotlivých vlastníku, čili dle podílů.Každý má byt v osobním vlastnictví.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.