Vložil TN. (bez ověření), 13. Leden 2019 - 15:05

Vždy mě fascinuje, kde někdo bere tu drzost mluvit za ostatní. Ještě jste měla napsat, že v těch 660 tisících bytů bydlí 2 milióny Čechů a ti všichni vč. nemluvňat si přejí „posílit svá práva vůči sousedům“ (tedy asi mezi sebou navzájem, protože sousedi jsme každý s každým).

Problém nevyřeší vláda zastupující lůzu, která si nabrala úvěry na televize, iphony a dovolené a pak zjistila, že nemají na splácení, tak si požádal o oddlužení. A ta vláda teď chce, aby se těmto podvodníkům prominulo 90 % dluhů, včetně dluhů za bydlení a zaplatili je za ně ostatní sousedi. Asi jsem málo moderní, ale já si vždy myslel, že dluhy má zaplatit dlužník. Moderní politik je názoru, že dluhy má zaplatit někdo jiný, věřitel, sousedi… Co kdybychom tedy navrhli, aby dluhy zaplatil stát z našich daní? Vyjde to nastejno.

Co asi od vlády očekávají? Že dluhy začne platit ministerstvo pro místní rozvoj?

že se spousta SVJ dostala do dluhů, za to nesou odpovědnost přesně ti správci, kteří dnes tyto petice pokrytecky organizují (=členské organizace SČMBD). Dluhy nevymáhali, nebo je vymáhali laxně až narostly do výše, která je nevymahatelná. Jenže to by museli ti, co pod petici připojili svůj podpis, zapojit hlavu a zamyslet se, jak se stalo, že vlastník může na příspěvcích a službách dlužit 300 tisíc.

Nevyřčeným cílem petice je samozřejmě více ovládnout SVJ, aby tito „správci“ mohli vybírat od vlastníků poplatky za různá potvrzení, omezit pravomoci shromáždění a vlastníky transformovat na faktické nájemníky bez jakýchkoli práv.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.