Advokát s referencí

Vložil ET (bez ověření), 9. Leden 2019 - 17:13 ::

Hledám dobrého advokáta ve věcech SVJ. Může mi nekdo doporučit praxi ověřeného. Na kecaly jsem už doplatil. Děkuji

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Kvalita (bez ověření), 30. Říjen 2023 - 9:36

    Advokát ne-kecal neexistuje, z povahy věci samé.

    Advokát je placen od hodiny nebo od stránky (přečtené i napsané), kvalita práce nerozhoduje a nikdo kvalitu práce advokáta negarantuje.

    Vložil NT (bez ověření), 11. Leden 2019 - 20:47

    Proboha lidi, přemýšlejte. Zadejte do googlu sousloví právník svj, podívejte se co vám tam vyjede, vyberte tři kanceláře (víc jich stejně v ČR není, co by se věnovaly právu SVJ) a sjednejte si v nich úvodní schůzku. Ta by měla být zdarma. A pokud nejste naprostí diletanti a hlupáci, tak po půl hodině budete mít jasno, jestli ten člověk něco umí, nebo je žvaní. My to tak udělali a nemůžu si stěžovat. Hlavně nečekejte že se dozvíte radu tady na fóru. Už zhruba půl roku se tu jistá AK snaží na fóru očerňovat veškerou svou konkurenci tím, že píše, že má se službami té konkurence zkušenost… jsem taky advokát a předseda svj, ale v práci řeším jen trestní právo, agendu svj pro nás dělá správce a právě ona externí kancelář..

    Vložil TN. (bez ověření), 9. Leden 2019 - 17:47

    Napište, co chcete konkrétně řešit. Dokonce i SVJ je široká problematika.

    Pro řešení praktických problémů bych volil advokáta, co je členem (předsedou) výboru, takových je kupodivu hodně.

    Pro řešení specifických problémů mi napište, co potřebujete vyřešit.

    Vložil Jitka Vengřinová Pavlíková (bez ověření), 30. Říjen 2023 - 9:03

    Dobrý den, byla jsem pověřena, abych našla právníka, který by nám pomohl se založením SVJ, jsme velký dům a rádi bychom se jako vchod trhli . Chtěla bych konzultaci s námi, abychom věděli pro a proti. Konzultace by byla placená. Jedná se o Praha 8. Konzultace by byla po pracovní době u nás v domě. Děkuji za info a přeji krásný den Jitka Vengřinová 739571742

    Vložil Justitianus, 30. Říjen 2023 - 12:48

    Jitko, k „odtržení“ nepostačuje aby vchod měl vlastní číslo popisné. Musí se jednat o sekci, která je schopna samostatně plnit funkce budovy. K tomu vám právník nic nepoví.

    Může být nutné i nové vyměření a rozdělení pozemku pod domem, případně i dalších společných pozemků. K tomu finanční vyrovnání mezi všemi spoluvlastníky.

    Dále musí dojít ke zrušení rozdělení domu na jednotky a tím zanikne SVJ. Vypracují se nová dvě prohlášení a vloží se do katastru (1000 Kč za každé). Katastr vytvoří nové listy vlastnictví pro oba domy (2000 Kč za každou jednotku v obou domech). Založí se dvě SVJ a zapíší do rejstříku.

    K tomu všemu je nezbytný souhlas všech vlastníků jednotek. Dále souhlas všech bank a institucí, které poskytly úvěr, půjčku či hypotéku zajištěnou bytem/jednotkou. K tomu vám právník nic nepoví ani nepomůže. Až budete mít předběžné souhlasy ode všech vlastníků i od všech jejich věřitelů, teprve pak by mělo smysl hledat právníka.

    Krátké shrnutí: V praxi je to naprosto neprůchodné.

    Justitianus

    Vložil Freilach, 10. Leden 2019 - 10:05

    Nedaří se mi spojit s mým advokátem, proto uvažuji o jiném ve věci zlikvidování SVJ za účelem zahlazení stop za rozebrání půjčky a dotace, správce budovy, který to provedl mi navíc prodal několik bytů se zaručenou bezdlužností, dluh činí za tyto byty přes půl milionu korun, nemluvě o neoprávněném výběru nájmu od mých nájemníků. Dům je nyní prázdný, 79 bytů, podařilo se mi alespoň uzavřít jeden vchod a tak zachránit několik bytů v normálním stavu. Rád bych podal žalobu vlastní a potom jménem SVJ, které s epokoušíme obnovit, blížím se většinové podílu a jsem ve spojení s částí dalších vlastníků.

    Vložil Zapisovatel (bez ověření), 10. Leden 2019 - 5:00

    Moc rád bych nahlédl do veřejných listin takových advokátem vedených SVJ, případně stanov, které nejsou jen ubohou přesnou kopií notáři šířených vzorů. Mám s jedním takovým vypečeným dárečkem JUDrem zkušenosti přímo odstrašující. Můžete nějaký konkrétní případ advokátského předsedy upřesnit ?

    Vložil ET (bez ověření), 9. Leden 2019 - 17:53

    Zmena stanov

    Vložil JaVa, 12. Leden 2019 - 10:11

    Případnou změnu(přizpůsobení NOZ a ostatním platným zákonům) stanov SVJ,by měl zvládnout každý „fundovaný člen“ statutárního orgánu.Na tomto portálu(i jinde)je návodů k učinění pouze nezbytných změn,napsáno dost. Pokud on sám neví,co by stanovy právnické osoby SVJ měly obsahovat,aby nerozporovaly platné zákony , měl by raději svoji „funkci“ položit.Korekturu pravopisu, za něho udělá PC.

    Přeji hezký den.JaVa

    Vložil Antispamer (bez ověření), 12. Leden 2019 - 12:59

    Čekám, až tento spamer napíše, že člen výboru musí ovládat účetnictví, stavební předpisy, bezpečnostní předpisy atd. To je samozřejmě nesmysl, který může vypotit jen spamer. Nedávno tu byl příspěvek advokáta, který se živí trestním právem, a který si na problematiku SVJ najímá specializovaného právníka. Při nejasných předpisech to nelze jinak, pokud někdo nemá zduřelé ego jako Java.

    Vložil VN. (bez ověření), 12. Leden 2019 - 18:57

    Mohu doporucit pravniky z Prahy, www.azlegal.cz

    Vložil Eva Dlouhá (bez ověření), 10. Leden 2019 - 14:41

    My jsme stanovy měnili přes www.svjpravnik.cz a spolupráce byla v pořádku. Teď nás zastupují ve sporu se stavebním byt. družstvem, ze kterého jsme se oddělili a které nám jaksi zapomnělo (ve spolupráci s původním výborem) předat půdní prostory, prádelny, pozemky okolo domu atd. Na druhou stranu, pokud Vám jde o změnu stanov pouze v rozsahu povinné změny podle nového občana, tak to s trochou času a píle zvládnete sami a není nutné platit advokáta. My jsme tam chtěli zapracovávat dost specifických věcí, protože jsme SVJ ze severu Čech a máme problémů nad hlavu s dlužníky, nepřizpůsobivý­mi atd.

    Vložil Stantejsky (bez ověření), 11. Leden 2019 - 21:08

    Stanovy jsme menili v roce 2017, kdyz jsme prechazeli z druzstva na svj taky. Zarizoval nam to Mgr. Rybar, takovy mlady pan, mel kancelar v tynske ulicce ale vic o tom nevim. Jsem jen clen.

    Vložil Andrej Beroun (bez ověření), 11. Leden 2019 - 20:25

    Co AZ legal? Vedouci je tam takovy mlady pan, ale vypada to docela dobre.. znate? Mate nekdo zkusenost?

    Vložil Jindřich VIII (bez ověření), 11. Leden 2019 - 20:30

    Pardon – AZ legal Moje zkušenost je, že tento pán je mladý, nezkušený a sotva čerstvým diplomem. Pozvali jsme jej na sezení a bylo vidět jak je nervózní, když jsme se zeptali, jestli už problematiku co nás trápí někdy řešil, odpověď byla v 99% že ne. Takového advokáta nechcete. Náš důn není testovací kůň, aby se na něm někdo učil a my to učení ještě platili.

    Vložil Petr Pavlat (bez ověření), 11. Leden 2019 - 20:24

    Take mohu doporucit, zastupuji nas pri vymahani dluznych castek. Jak SVJ, tak BD. Celkove dobra komunikace a jako jedni z mala se vyznaji v tom co jsou zalohy, co poplatky za spravu, kdy je co zuctovatelne, co poplatky za vylicne uzivani spolecnych casti atd..

    Vložil JIndřich VIII (bez ověření), 11. Leden 2019 - 11:21

    Moje zkušenost je, že tento pán je mladý, nezkušený a sotva čerstvým diplomem. Pozvali jsme jej na sezení a bylo vidět jak je nervózní, když jsme se zeptali, jestli už problematiku co nás trápí někdy řešil, odpověď byla v 99% že ne. Takového advokáta nechcete. Náš důn není testovací kůň, aby se na něm někdo učil a my to učení ještě platili.

    Vložil Krtecek (bez ověření), 11. Leden 2019 - 16:38

    Jasne – advokati, kteri zastupuji jednu stranu v kauze Krteček po zemřelém Millerovi budou nezkušení:-)) to určitě! Pro nás už třetím rokem zajistuji veskerou agendu naseho bd na krocínce (90 clenu) a rozhodne mohu doporucit… na problemove vlastniky fungujou jako kouzlo.

    Vložil Eva Dlouhá (bez ověření), 11. Leden 2019 - 14:01

    Jestli, milý Jindřichu VII vy náhodu nebudete od konkurence, nebo některý z nespokojenců z řad vlastníků, podle Vaší naprosto nekonkrétní odpovědi to tak trochu vypadá :-D

    Vložil Eva Dlouhá (bez ověření), 11. Leden 2019 - 13:59

    Tak to my máme tedy naprosto opačnou zkušenost – naprostý profesionál a v problematice SVJ se vyzná jako málokdo – spolupracují se Státním fondem rozvoje bydlení, doporučili nám je na Ministerstvu pro místní rozvoj.. O jakou problematiku ve vašem případě šlo, pokud se mohu zeptat? A v jakém roce jste to řešili? Leda tak deset let zpátky, nebo mluvíte o někom jiném..

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".