Vložil Liška, nový předseda SVJ (bez ověření), 7. Leden 2019 - 6:26

Děkuji za reakci.
pane „dlouholetý čtenář“ byl jsem zvolen a uvolil jsem se funkci dělat, jak nejlépe dovedu. Jinak bych konzultoval pouze s těmi kteří mne do funkce zvolili anebo vůbec. Možná když to vezmu „hákem“ budu nahrazen dalším kádrem pro funkci, takže se musím snažit pracovat jen zlehka.

K čemu máme 2.6 mil na účtu. Ano já také zíral, když jsem to zjistil, protože do té doby než jsem se usadil, jsem to nevěděl resp. nevěděl, že to je tak hodně. Ale už jsem to napsal: sazbu stanovila banka a starý výbor neměl ji zájem měnit. 2/3 členů SVJ jsou u nás důchodci a těm stačilo vysvětlení, že tento úvěr je výhodnější než jiný a diskuse směřující je zjištění proč vůbec úvěrovat se nepřipouštěla: maximálně byl tazatel odpálkován tvrzením „protože nemáme na účtu dostatek“ – jiná debata nebyla přípuštěna a 1/3 nepřítomných se prostě nezajímala.

Jde li o usnesení o úvěrech: vždy bylo vše donedávna schvalováno přítomnými jednohlasně. Opozice se objevila až poté co muselo být změněno vedení (starý předseda odstoupil ze zdravotních důvodů). Uvedené usnesení bylo schváleno předchozím výborem a já nechci tlačit na něco, co bude zbrklého nebo by se mohlo obrátit proti mně (to že starý předseda odstoupil neznamená, že se již neangažuje a nemá své loajální poskytovatele informací a že by se případně nechtěl pomstít. Nepochybuji, že najdu i jiné „nášlapné miny“.)

Nevím ale proč se domníváte, že popsané dotazy jsou „blbiny“ – někoho to zjevně pálí a tedy nějak se k tomu postavit musím. Nevím co se domníval bývalý předseda k čemu je FO, ale zřejmě že jde o „káď s penězi“ a určená k tomu aby „se staral o dům“. A to podle SVÉHO svědomí – dělal. Já to tak dělat nechci, ale musím být opatrný.

A pokud jde o dotaz co je míněno tím, že navrhovatel musí svou žádost o dotazy přednést, pak nerozumím čemu nerozumíte? Mně to bylo vysvětleno tak, že mně (osobě zastupující SVJ) je rozhodnutím společenství zapovězeno, poskytnout žadateli jím požadované informace dle §1179 NOZ a §8 zák. 67/2013 bez předchozího souhlasu společenství a to v souladu s §1208/i NOZ cit. „rozhodování v dalších záležitostech určených stanovami nebo v záležitostech, které si shromáždění k rozhodnutí vyhradí

Liška

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.