Vložil Misme, 30. Prosinec 2018 - 18:02

Jediná její argumentace byla „ty lidi na to nemají“. A závěr: „Pane doktore u vás se soukromá okna také měnila a platila z FO, že.“

Ajšo, vypíchla jsem právě tuto část vašeho textu, protože mi přišla skutečně zábavná (toto je ironická poznámka, kdyby to nebylo jasné). Dobře, že jste měla odvahu okamžitě věc řešit. Potýkám se s podobnými argumentačními perlami u protistrany, tak si dovolím pro případ, že by vám chyběla vhodná argumentace, sepsat pár řádek.

Můj názor je, a takto bych to představila i soudu, pokud na to dojde řeč, že pokud „ty lidi na to nemají“ skutečně, tak by se s tím měli smířit a žít na úrovni svých možností. Jakákoliv pomoc těm, kteří „nemají“ zavání ;-) průšvihem pro ty, kteří na to mají a nechtějí dělat nedobrovolné sponzory.

Pokud „ty lidi na to nemají“ ve smyslu, že jsou líní nebo neochotní vázat se k dluhu pod svým jménem, tak je řešení jednoduché, protože na trhu je dostatek finančních produktů, které jejich problém řeší a oni jen musí překonat svou lenost a neochotu. Výhodou pro společenství je, že i když se odstěhují nebo zemřou nebo nebudou hradit splátky na své půjčce, nikoho z ostatních členů společenství tato situace nemusí zajímat a nebude zatěžovat.

Držím palce a přeji úspěšné finále!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.