Vložil TN. (bez ověření), 28. Prosinec 2018 - 20:41

Pane Justitianusi, žádnou žalobu jsem dosud neprohrál právě proto, že se neženu do předem prohraných nesmyslných sporů, do kterých místní čtenáře ženete vy. Dopředu vždy prostuduji rozhodovací praxi daného soudu k danému tématu a judikaturu odvolacího soudu. Jdu na to tedy odspodu. Když vidím, že neuspěju, žalobu nepodám. Nejsem milionář a souzení opravdu není můj koníček. Jediné peníze, které investuji, jsou stokoruny za rozsudky, které musím zaplatit soudům za anonymizaci podle zákona 106/1999 Sb., vyplatí se, předejdu rodinnému bankrotu kvůli soudním poplatkům a desetitisícům za advokáty. Když vím, že vyhraji, žalobu podám, vložené peníze se vesměs (bohužel ne vždy) vrátí v nákladech řízení, obvykle mám 1–2 spolužalobce, takže i drahý advokát se zaplatí, protože soud přizná náklady řízení všem, což v důsledku pokryje i pražské honoráře 3000 Kč + DPH/hodinu (cena běžného sporu vychází na 50 – 150 tisíc Kč). Proto jsou vaše rady, aby vlastníci podávali žaloby, nelítostnou a poťouchlou provokací, protože ne každý je schopen soudní náklady pokrýt, a když prohraje, musí do 3 dnů zaplatit kromě svého advokáta též desetitisíce advokátovi SVJ. To by položilo i mě. V listopadu skončil u VS jeden tříletý spor, po kterém SVJ muselo advokátovi žalobců zaplatit na nákladech řízení 235.000 Kč (šlo o jeden z mála sporů, který vlastníci u VS vyhráli). Soudy jsou drahé a vy jste blázen, když lidi ženete do žalob.

Nahoře jste veřejně vyzval tazatele, aby napadl stanovy v 3 měsíční lhůtě v režimu § 1209. Já jsem reagoval, že taková žaloba je předem odsouzená k porážce, protože pokud byly stanovy přijaty řádným procesem, soud žalobu zamítne. Vy neustále tvrdohlavě ve svých příspěvcích napříč tímto serverem vyzýváte vlastníky, aby podávali žaloby proti platbám do fondů oprav, ač víte, že soudy takové žaloby hromadně zamítají. Vyzýváte vlastníky, aby podávali žaloby proti stanovám, ač víte, že soudy takové žaloby zamítají.

Tímto končím, obviňujte si mě z čeho chcete, na vás kašlu, jdu studovat judikaturu, dnes jsem obdržel novou dávku rozhodnutí z Tachova a KS Praha.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.