Externí správa SVJ

Vložil Janek, (bez ověření), 25. Prosinec 2018 - 0:00 ::

Dobrý den,

děkuji panu Pavlovi za info o AML zákonu (http://www.portalsvj.cz/…ych-majitelu#…).

Mimo jiné ale uvedl, že máme cit. „…daleko větší a již současný problém: jako předsedu SVJ máte jednatele právnické osoby, která vykonává externí správu SVJ…

Mohu požádat o vysvětlení: v čem principiálně a/nebo technicky spočívá „problém“, který pan Pavel zmínil? Tzn. proč je „problém“ mít externího správce jako předsedu SVJ,

když většina spoluvlastníků nejen hlasovala pro pana jednatele ale extra kvůli tomu aby předsedou být mohl, nikoliv upravila, ale přijala před jeho zvolením do funkce stanovy, které nám sám pan jednatel předložil ke schválení.

Jaké přesné dopady to na mne bude mít na mne jako člena SVJ, nevím. Tak jen teď mlhavě spekuluji, že asi externí správce kterého jednatel, je jediným statutárním orgánem SVJ, vše v SVJ ovládá (hlavně finanční toky, organizaci zadávání zakázek pro SVJ, pravidelné team-buildingy okolo GDPR (zmiňuji to proto, že to má generovat opakovaný roční náklad, i když já osobně nemám šanci zjistit „náklad, za co“)), vede – jak jsem se nedávno dozvěděl → „kreativní“ účetnictví a jako poslední jsem zjistil, že ačkoli máme na účtu peněz dost (měl jsem za to že to jsou příspěvky na správu domu, že nejsou vypořádány … no s tím se nedá nic dělat, ale nejsou ani vyúčtovány ani rozúčtovány) jakákoli činnost v rámci SVJ není údajně (nemám k tomu písemnosti) hrazena jako plánovaný nebo neplánovaný výdaj právě z té finanční rezervy, ale z krátkodobých úvěrů/půjček.

děkuji, Janek

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.