Vložil Čmuchal (bez ověření), 20. Prosinec 2018 - 17:10

…U nás se k nim vlastnící nemají šanci přes výbor dostat…

Pokud platí, že „VLASTNÍCI nemají šanci přes výbor dostat…“ nahlédněte do stanov a zjistěte jaké jsou skutečné povinnosti členů výboru …a jestli k nim patří „tajit smlouvy s dodavateli služeb taktéž“. Pokud ne, najděte ve stanovách způsob odvolání členů výboru a nahrazení je osobami, které povinnosti člena výboru plní. Pak se zamyslete zda zpovykáte většinu osob na svou stranu a podle toho jednejte. :)

Pokud platí, že „já vlastníce, nemám šanci …“, pak se dostanete celkem snadno ke smlouvám za služby skrze §8 zák. 67/2013 a celkem obtížně ke smlouvám jiným než za služby ale hrazené Vašimi příspěvky na správu domu skrze §1179 NOZ
anebo vyzvěte SVJ k vyúčtování Vašich záloh na správu domu – řádné vyúčtování může být řádné jen tehdy, pokud SVJ prokáže že náklad byl použit na správu domu, a to může jen tak, že Vám dá k dispozici také ty smlouvy. (oba způsoby jsou „na dlouhé lokte“ a někdy časově přesahují i hranici života)

Pokud platí, že „já nájemnice, nemám šanci …“, pak se u smluv za služby obraťte na vlastníka bytu který obýváte a nechte ho, ať se smaží on.

Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.