Vložil zdeseny clen SVJ, 26. Prosinec 2018 - 12:45

To je úplně špatný přístup. To množství podání je dané nekvalitou rozhodování. A protože úkolem ÚS je sjednocovat judikaturu, vykládat právo a každý ze soudců ÚS by měl být autoritou a špičkou v právu, nesou jasnou zodpovědnost za to, že justice je nekvalitní. Několik ukázek jejich vlastních „kvalit“ jsem odkazoval.

Totéž soudci pod nimi. To, že mám moc práce není omluva, odůvoďnující produkovanou nekvalitu. Kdyby podobně problémy s vytížením prací řešili například statikové mostních konstrukcí, tak nám polovina mostů padá na hlavu, což se neděje.

Pokud jako soudce nemám podmínky pro kvalitní výkon své práce, mám to řešit a bojovat za zlepšení. Ne odbývat práci a losovat, komu se budu věnovat s péčí a koho vyhodím bez argumentace.

Jinak chválím za snahu to řešit změnou zákona. Ale správné je oboje. Bojovat za logické a zákonné rozhodování sporů, i za úpravu zákona tak, aby jej i lempl a blb soudce nemohl překrucovat.

Bez spravedlivé a předvídatelné justice není funkční demokratický právní stát. Na snahu o toto nelze rezignovat. A kdyby soudci produkovali vyargumentované a logické rozsudky, i ta prohrávající strana by s nimi neměla problém. K tomu máme ale poměrně daleko.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.