Vložil TN. (bez ověření), 26. Prosinec 2018 - 12:25

Zděšený člene, a nemyslíte, že ústavní soudci se nad podáními ústavních stížností nezamýšlejí, jak by měli, protože nemají čas, jelikož většina národa se domnívá, že ÚS je „soud nejvyšší instance“ a zahlcují ho nesmyslnými podáními? Kdyby každý soudce dostal na stůl 1 stížnost týdně, měl by čas se nad každou zamyslet, načíst literaturu, pobesedovat v diskusních kroužcích a pomeditovat. https://www.usoud.cz/statistika/ – 15 soudců na 4000 stížností ročně mluví za vše

Důležitý důvod má z NOZ zmizet k 1.1.2020 (aspoň doufám, dle poslední verze https://apps.odok.cz/veklep-detail… , otázka je, co s návrhem udělala Legislativní rada, protože byly ještě zásadní změny, které ale nikde nejsou zveřejněny.

Domnívám se, ba jsem přesvědčený o tom, že než vyhazovat energii, čas a peníze za nesmyslné ústavní stížnosti, dovolání k NS, stížnosti k ESLP, je jednodušší a efektivnější legislativní lobbing mezi poslanci, který sice také stojí energii a čas, ale je šance něco reálně změnit.

Kdo mohl, poslal připomínky do připomínkového řízení k novele NOZ, něco pozitivního přibylo (možnost pořizování kopií je významné dílčí vítězství vlastnického hnutí), a bohužel přibylo i něco negativního (možnost náhradního shromáždění je zjevný důsledek lobbingu SBD, které si chtějí usnadnit přistup k penězům SVJ, předkladatelem jsou JUDr. Novotný z SČMBD a Mgr. Kroh z SBD Praha, kteří zmanipulovali úřednici MMR Schodelbauerovou a ta je propašovala do legislativní bytové komise, kde mohou řádit ve prospěch SBD – SVJ v této komisi nemají žádné zastoupení, jelikož neexistuje spolek pro SVJ, zatímco družstva mají tři spolky – SČMBD, SMBD a DMS, tak bohužel SVJ ani po 20 letech žádný spolek nemají – stojí k vážnému zamyšlení, proč tomu tak je).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.