Vložil meloun52 (bez ověření), 17. Prosinec 2018 - 9:01

Ve stanovách svj není blíže specifikované rozúčtování dle osob. Pouze obecně je psáno že se energie rozuctuji dle poctu osob/jednotku.

Přijde mi toto ale hodně nefér, protože ona sousedka (zároveň předsedkyně) tedy platí náklad pouze cca za 4 měsíce v roce (každý rok je počet měsíců trošku jiný) z důvodu toho, že zde fyzicky nejsou. Do toho já, jakožto obyvatelka domu s 2 malými dětmi platím toto společné osvětlení i za ty 2 zmiňované děti přesto, že vlastně fyzicky taktéž tyto děti nespotrebovavaji elektřinu za osvětlení, neboť po chodbě vždy jdou s jedním z rodičů. Takže si myslím že i já bych měla platit osvětlení pouze za 2 lidi a ne i za děti. Bohužel ale v našem domě nikdo jiný děti nemá a nikdo jiný do teď toto rozúčtování nenapadl. Takže to má každý z výboru jak se říká „na háku“ a smějí se, jak většinu nákladů platíme v domě my (já a přítel).

Bohužel nevím jestli se vůbec mám dozadovat nějaké slevy či odečtu děti tedy z toho osvětlení, neboť tento případ není ve stanovách svj napsaný. Pouze že dle počtu osob/jednotku.

Pokud ale budu brát v potaz to, že předsedkyně fyzicky světlo nepoužívá a tím pádem za něj neplatí, mohla bych i já tento postup požadovat vůči svým dětem, které taktéž fyzicky světlo nepoužívají, neboť jsou tak malé, že po chodbě nechodí sami.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.