Vložil Justitianus, 17. Prosinec 2018 - 1:50

Paní Meloun52, máte nesprávně rozklíčované náklady na jednotlivé služby! Reklamujte u vašeho SVJ.

Spotřeba energie u zařízení k vytápění patří do základní složky nákladů na vytápění. Ta se rozúčtuje podle podlahových ploch. S počtem osob v bytě to samozřejmě nijak nesouvisí.

Nemáte pravdu, když podmiňujete správné rozúčtování osazením podružného měřiče. Je možné a nutné určit spotřebu energie na vytápění alespoň odhadem, i když žádný podružný elektroměr není osazen. Už vám to zde podrobně popsal jiný diskutující. (Samozřejmě napájení přes podružný měřič dá přesný výsledek.)

Přestaňte se zaměřovat na Vaše sousedy, kteří Vám nic nedluží a o žádné peníze Vás nepřipravili. Nemohou za to, že vaši členové výboru zprasili rozklíčování a rozúčtování nákladů na jednotlivé služby. Ten, kdo Vás připravuje o peníze, jsou statutáři Vašem SVJ. Směšují náklad na vytápění s nákladem na osvětlení společných prostor. Vy kvůli nim platíte víc než byste měla – a to si necháváte líbit?

Pokud toužíte změnit způsob rozúčtování nákladů na osvětlení, navrhněte jinou metodu. Např. podle podlahových ploch, bez ohledu na počty osob. Nebo stejným podílem na každý byt. Změnu je třeba odhlasovat do stanov vašeho SVJ. Stanovy se pak vloží do sbírky listin rejstříkového sou­du.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.