Vložil Justitianus, 16. Prosinec 2018 - 9:09

Paní Meloun52, buď záměrně lžete, nebo nerozumíte rozúčtování služeb. Jeví se mi, že jste kverulantka.

Napsala jste tento nesmysl: „Já s tím nesouhlasím, protože nám ostatním vzniká vyšší náklad za tyto společné energie a paní krásně šetří peníze.“

Pokud jde o osvětlení chodeb a schodiště, nemáte pravdu. Jestiže některý byt je obýván jen 4 měsíce v roce, pak osoby v něm se započítají jen po dobu, kdy byt užívají, protože jen v této době svítí na chodbách a rozsvěcují si světla na schodišti. Ve vašem SVJ se rozúčtuje osvětlení společných prostor v souladu se stanovami – podle počtu osob. Vše je v pořádku, nerozumím čeho chcete dosáhnout.

Pokud jde o počítač řídící vytápění, také nemáte pravdu. Jde přece o náklad na službu vytápění!!! Nejedná se ani náhodou o náklad na osvětlení společných prostor. Náklad na spotřebu elektrické energie pro vytápění je součástí základní složky nákladů na vytápění, a tu samozřejmě platí KAŽDÝ odběratel služby vytápění. Bez ohledu na to zda jeho byt je či není obydlen. Ze základní složky se hradí i náklady na elektrickou energii k pohonu oběhového čerpadla ÚT, na pohon servoventilů v kotelně, na elektroniku kotle či výměníku (pokud je provozujete), na regulační zařízení, na ventilátor turbokotle, atd.

Zkrátka máte to všechno popletené a prudíte. Mějte se pěkně.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.