Vložil Justitianus, 12. Prosinec 2018 - 10:15

Pan Michálek je zjevně osoba trpící obsesí. Vsadím se, že večer neusne, dokud si nepoloží hodinky na noční stolek 10 cm od jeho hrany a dokud nesrovná papuče špičkami k severu.

Tito lidé mají obsedantní nutkání upravit všechno jednání svobodných občanů nějakým zákonem, vyhláškou, nařízením vlády, nebo alespoň ministerským výkladem.

Pokud jde o rušení klidu (obtěžování hlukem, kouřem, jinými imisemi), to je v občanském zákoníku již upraveno, a to od doby rakouského ABGB.

Pokud pan Michálek chce do zákona vložit zrychlení práce soudů, tleskám mu. Musel by se k tomu ovšem novelizovat Občanský soudní řád, aby zkrácená lhůta 90 dnů platila pro všechny projednávané případy. To by byl fičák!

Pokud se má omezit krátkodobé ubytování v bytových jednotkách, může se tak stát buď přes živnostenský zákon (definice volné živnosti), nebo oklikou přes hygienické/požární předpisy.

Omezení způsobu užívání jednotky v Prohlášení je možné již dnes u jednotek podle NOZ, a bylo tomu tak vždy: bylo to výslovně umožněno i za platnosti předchozí právní úpravy. Viz ustanovení § 4 odst. 2 písm. f a § 6 odst. 1 písm. f zákona č 72/1994 Sb. o vlastnictví bytů. A využil toho snad někdy někdo? Nevyužil.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.