Vložil Justitianus, 9. Prosinec 2018 - 10:06

Vysvětlil jsem už (a Vy jste to nepochopil), že při hlasování o modernizaci a rekonstrukci se použije vždy kvorum tříčtvrtinové. Při hlasování per rollam se počítá ze všech vlastníků jednotek. Je tomu tak proto, že hlasování per rollam se zúčastnili všichni (100%).

Správně jste napsal, že při hlasování na usnášeníschopném sromáždění by ke schválení mohly podle okolností postačovat tři čtvrtiny přítomných hlasů, tedy těsně nad 37.5%. Ovšem při vyšší účasti by to bylo více, až po 75%.

Váš postřeh o minimálním kvoru je bezvýznamný, protože o takový případ se nejedná. Hlasováno bylo per rollam, nikoliv na shromáždění. V tomto případě tříčtvrtinová většina nutná ke schválení byla jednotně 75% hlasů všech vlastníků jednotek.

Výbor však tvrdil, že se hlasovalo kvorem těsně nad 50% všech vlastníků jednotek. Tento názor není správný, jak jsem ukázal.

Z toho je zřejmé, že při hlasování per rollam je ve skutečnosti obtížnější dosáhnout souhlasu tříčtvrtinové většiny. Výbor se pokusil toto kvorum zmanipulovat. I Vy jste zde bez důvodu napsal stejný nesmysl.

Počítání s procenty je zařazeno v osnovách pro třetí ročník základní školy. Mějte se pěkně!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.