Modernizace a rekonstrukce interiéru - hlasování per rollam

Vložil Michal Kaštil (bez ověření), 7. Prosinec 2018 - 17:20 ::

Dobrý den, prosím vás o názor a vysvětlení, zda je možné hlasovat per rollam o věci modernizace a rekonstrukce interiéru (4 miliony CZK), přestože znění usnesení obsahuje neprojednaný bod (zateplení části interiéru) a liší se i hlasovací kvórum oproti hlasování shromáždění.

Stanovy v čl. VI říkají, že jde-li o modernizaci, rekonstrukci a opravu společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, rozhoduje na shromáždění tříčtvrtinová většina přítomných členů společenství a jde o výlučnou působnost shromáždění. Stanovy v čl. VIII říkají: „Výbor je oprávněn členům navrhnout, aby o určité záležitosti rozhodli mimo zasedání shromáždění. Rozhodnutí se přijímá většinou hlasů všech vlastníků jednotek“.

Článek VIII výrazně rozšiřuje znění § 1210 NOZ. Je možné takto obejít právo vlastníků hlasovat na shromáždění tím, že se vyvolá korespondenční hlasování?

Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.