Vyúčtování služeb - dluhy

Vložil Emma (bez ověření), 29. Listopad 2018 - 20:23 ::

Dobrý den.

Mám ve svém bytě nájemníky, kterým jsem podepsala před dvěma lety souhlas k trvalému pobytu. Jsou to senioři, a mohou tak dostávat od státu příspěvek na bydlení.

Bohužel jsem cenu pronájmu stanovila příliš nízkou – neodpovídá obvyklé ceně v dané lokalitě.

Dostala jsem se do finančních problémů, a za celý poslední rok nehradila poplatky do Spol. vlastníků, pouze elektřinu pro daný byt.

Úřad práce – sociální odbor, který vyplácí nájemníkům sociální dávky po mne chce roční vyúčtování za služby a energie. Prý bez toho vyplácení sociálních dávek musí nájemníkům pozastavit.

Pokud uvedu ve vyúčtování pravdu, tj., že roční úhrada za služby je krom elektřiny 0 Kč, a u každé položky sdělím logicky i nedoplatky, mohu tím nájemníky poškodit, či se mne může týkat jakákoli sankce?

V nájemní smlouvě je totiž uvedeno, že nájem je 11000Kč. Z toho jedna částka jde na poplatky spol. vlastníků, a druhá částka na elektřinu. Zbytek je nájem jako takový.

Když uvedu pravdu, mohu tím podnájemníky, nebo sebe nějak ohrozit? Ve smlouvě není nijak sděleno, že hradit služby je povinnost nájemníků. Je tam jasně sděleno, že celou částku dávají mne. Jak také každý měsíc dokládají ÚP na odboru sociálních dávek.

Děkuji za odpovědi, a prosím o neodsuzování celé situace. 5let jsem hradila vše v čas, opravdu neznáte můj příběh a ten, kdo ho zná, ví, že si odsudky nezasloužím.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.