Vložil Pavel, 27. Listopad 2018 - 11:33

Jardo_,

než někoho začnete opravovat, tak si zjistěte alespoň základní údaje o problematice, jinak vypadáte jako hlupák.

Kdo platí daň z nabytí je uvedeno v § 1/1 ZOS č. 340/2013 Sb.. Já jsem nepsal opak. Pouze jsem psal, že transakce s bytem ve vlastnictví je zatížena daní 4%, což u převodu družstevního podílu není. Asi nechápete jednoduchý text psaný v českém jazyce.

V našem BD se žádné výpalné za převod, za podnájem atd. neplatí. Co se v BD platí je v kompetenci členské schůze. Jak si to členové dohodnou, tak to mají. Takže zase hloupá poznámka.

BD je lepší pro lidi, kteří chtějí „pouze“ bydlet. SVJ je lepší pro lidi, kteří s byty chtějí podnikat např. airbnb, ubytovna pro cizojazyčné dělníky, hodinový hotel, vaření drog atd. To není v BD možné. Asi patříte mezi „podnikavce“.

Tvrzení, že byty nemohly být v osobním vlastnictví už není pouhá hloupost, ale je to vyložená lež. Stačí se seznámit se zákonem č. 52/1966 Sb., o osobním vlastnictví k bytům.

Osobní vlastnictví ani nákladní vlastnictví neexistuje, jak tu léta píše bezvýsledně lake. To, že neexistující pojem osobní vlastnictví používá nějaký neználek na nějakém webu nebo v nějaké reklamní tiskovině, nic neznamená. To je jako s fondem oprav. U laické veřejnosti je to zažitý pojem. Pokud se domníváte, že existuje osobní vlastnictví, tak se sám zařazujete do laické veřejnosti.

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.