Vložil Justitianus, 24. Listopad 2018 - 13:57

PeterM napsal: „SVJ mi vypocitalo zalohy a su viac ako 2× vyssie nez som cakal.“

Pane Petře, co jste čekal je bezvýznamné. Rozhodující je pouze to jakým způsobem se určují zálohy a konečné platby ve Vašem domě.

Pokud jste mínil zálohy na správu domu:
Většinou se v domech s byty hradí podle spoluvlastnických podílů, pokud v Prohlášení vlastníka budovy nemáte nějaké exotické ujednání. Vaše Prohlášení vlastníka my ovšem neznáme, to si musíte přečíst Vy. NOZ umožňuje upravit přispívání na správu odlišně ve svém ustanovení § 1180.

Pokud jste mínil zálohy na poskytování služeb:
Které služby SVJ poskytuje se dočtete buď v Prohlášení vlastníka, nebo o tom rozhodli vlastníci jednotek. Způsob úhrady služeb je dán zákonem o službách, pokud se vlastnici jednotek od znění zákona neodchýlili nějakým vlastním ujednáním. To my neznáme, to si musíte zjistit sám. Z předpokládané výše úhrady se odvozuje výše záloh na služby.

Je možné, že některé služby nejsou ve Vaší nebytové jednotce (kterou nesprávně nazýváte „sklep“) poskytovány. Ty samozřejmě nehradíte, ani zálohy na ně. Může se například jednat o dodávku vody a odvod splaškových vod (jestliže ve Vaší nebytové jednotce není výtok vody, ani odpad).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.