Vložil P.Paluška (bez ověření), 26. Říjen 2020 - 16:35

Vážená paní Otýlie, pokud soudy opakovaně uvádí že i po odpojení je jednotka součástí zúčtovací jednotky, tak se soudy opakovaně dovolávají slov právního předpisu proti jeho smyslu (§2, OZ).

Podmínkou být součástí zúčtovací jednotky, je pouze, být připojen do společného měření. Stupačky procházející jednotkou, na to nemají vliv. Vy snad v dotčeném ustanovení vyhlášky, vidíte poznámku o stupačkách? Nebo že i po odpojení od společného měření je jednotka stále součástí zúčtovací jednotky. Ne, já to tam nevidím. Já naopak vidím že zúčtovací jednotkou může být dům nebo jeho část, popřípadě domy nebo jejich části. Pokud může být zúčtovací jednotkou jen část domu, znamená to, že v domě může být vícero zúčtovacích jednotek. Zúčtovací jednotkou se může stát i jedna bytová jednotka, zásobovaná tepelnou energií z vlastního zdroje, do kterého dodává energii smluvní dodavatel, přímo konečnému spotřebiteli.

Pokud bytem prochází stupačky, což není náš případ, dá se to vždy, při dobré vůli vyřešit. Například jejich odizolováním.

Paní Otýlie, věřte mi, že s právními úpravami jsem seznámen dokonale. Dokonale jsem seznámen i s protiprávními postupy těchto civilních soudů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.