Vložil P.Paluška (bez ověření), 25. Říjen 2020 - 14:15

Dobrý den Stando. Trestní oznámení jsem na soudy podal, protože kryjí trestnou činnost. Jestli to zvrátí rozhodnutí soudů netuším, ale rozhodně budu chtít nahradit škodu která nám těmito soudy vznikla.
Trestní oznámení se týká celého výboru společenství, nikoliv jenom pana Kuželky. Oni zneužili svých funkcí, když nám podvodem přiřkli 468 Gj černého odběru. Křivou výpovědí se výbor SVJ z této trestné činnosti defacto usvědčil.
S panem Kuželkou, naším předsedou, vedu rozsáhlou korespondenci. Od samého počátku jsem ho v korespondencích upozorňoval na protiprávnost kroků které proti nám výbor vede s tím, že se defacto jedná o trestnou činnost. Pan Kuželka to samozřejmě nikdy neuznal odvolávajíc se na rozsudky, které byly v této věci doposud vyneseny. V květnu 2020 jsem si vyžádal od policie protokol o padaném vysvětlení panem Kuželkou, v kterém křivě vypovídal. Od té doby jsem pana Miroslava Kuželku třikrát vyzval, aby křivou výpověď vysvětlil. No samozřejmě ji nevysvětlil, protože by musel přiznat, že nároky vznesené proti nám u soudů, jsou založeny na podvodu, který spočívá v tom, že nás účtovali jako černé odběratele.

Dále se zmiňujete a nerozumíte tomu, jak by trestní stíhání dotčených osob mohlo změnit názory civilních soudů, které opakovaně uvedly že i po odpojení jsme stále součástí zúčtovací jednotky.
Dobrá, podívejme se tedy do vyhlášky co se rozumí pod pojmem zúčtovací jednotka.

§2 Pro účely této vyhlášky se rozumí

a/ zúčtovací jednotkou dům nebo jeho část, popřípadě domy nebo jejich části, které mají jedno společné, technologicky propojené odběrné tepelné zařízení a společné měření nebo stanovení množství tepla, nákladů na teplo na vytápění a nákladů na poskytování teplé vody,

Zúčtovací jednotkou, je tedy nějaké společné technologicky propojené odběrné tepelné zařízení napojené na společné měření. Dále z tohoto odstavce vyplývá, že na toto odběrné tepelné zařízení můžou být připojeny buď všechny jednotky v domě, nebo jen část jednotek v domě. Pokud je tedy nějaká jednotka připojena ke společnému odběrnému tepelnému zařízení, stává se tak součástí zúčtovací jednotky, pokud se odpojí, součástí zúčtovací jednotky už logicky není.
Zúčtovací jednotkou je tedy množina bytů, bez ohledu na to, jestli je tato množina součástí celého domu, nebo vícero domů, nebo jen částí těchto domů, které jsou společným tepelným zařízením, propojené na společné měření, zúčtovací místo.
Pokud soud uvádí že i po odpojení z tohoto zúčtovacího místa jsme i nadále součástí zúčtovací jednotky, tak je to jen proto, aby odůvodnil použití obou ustanovení vyhlášek, na základě kterých nám SVJ přiřklo podvodem 468 Gj, odebraného tepla.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.