Vložil Standa1979 (bez ověření), 5. Říjen 2020 - 13:43

Dobrý den pane Paluško, předpokládám, že trestní oznámení jste podal z důvodu, abyste se pokusil zvrátit dosavadní rozhodnutí soudů ve vaší věci. Z trestního oznámení vyplývá, že se hlavně týká pana Kuželky (asi člen výboru SVJ?) a jeho výpovědi na policii. Trestní oznámení vůči soudcům byl asi zoufalý výkřik, že, když asi nemáte nějaký důkaz či tvrzení, že by byli soudci nějak SVJ ovlivněni k „přikrývání“ trestné činnosti SVJ (nad rámec předložené argumentace v rámci sporů)?

Nerozumím ale tomu, jak by v případě, že by bylo zahájeno trestní stíhání členů výboru SVJ pro křivé obvinění, tato skutečnost mohla změnit závěry civilních soudů a ústavního soudu. Ty opakovaně váš spor uzavřely s tím, že váš byt je i nadále součástí společné zúčtovací jednotky, k ukončení vztahu vaší výpovědí služby nedošlo, když jste ji sám vypovědět tímto způsobem nemohl, a tedy že použití vyhl. 372/2001 a později 269/2015 ze strany SVJ bylo v pořádku.

Nebo jsem přehlédl nějakou možnost, při které trestní stíhání hraje nějakou významnou roli, například zcela vyvrací závěry soudů?

Má podle vás nějakou váhu to, jestli věc bude posouzena jako neoprávněné odpojení nebo jako černý odběr po odmontování měřících čidel?

Sám jsem zvědavý na vaši odpověď, jelikož ta nám může ozřejmit vaše důvody pro aktuální postup, který se může zdát neefektivní.

A ještě jeden dotaz na vás – na webu máte i podání pro ombudsamana. Odpověděl vám již nějak? Ombudsman se totiž v minulosti pohyboval v oblasti nemovitostního práva, hlavně teda nájemního, a tak mě zajímá, zda se nějak vyjádřil k postupu stavebního úřadu ve vaší věci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.