Vložil P. Paluška (bez ověření), 3. Říjen 2020 - 6:25

Jestli bylo naše odpojení legální? Já tvrdím že ano. SVJ tvrdí že ne. Jde o to, že SVJ nás obvinilo z nelegálního odpojení, ale u soudu se znovu připojení naší jednotky nedomáhá. Místo toho SVJ po nás vymáhá „škodu“, kterou jsme měli způsobit údajným odběrem 468 Gj. tepelné energie. Rozumíte? Oni nás obviní z nelegálního odpojení, současně s odběrem 468 Gj tepelné energie. Soudy tedy měly vyhodnotit zda naše odpojení bylo opravdu nelegální, a v případě že ano, dát soudní příkaz k znovu připojení. To se ale nestalo. To znamená že naše odpojení bylo zcela v pořádku.

Místo toho soudy uznaly „nárok“ žalobce. Rozsah tohoto „nároku“ byl však vytvořen podvodem, jako příjemcům kteří mají odběr načerno.

V občansko právním řízení nás žalobce obvinil z nelegálního odpojení a v přípravné fázi trestního řízení otočil a před policejním vyšetřovatelem z nás udělal černé odběratele.

Z důvodu neumožnění odpočtu spotřebovaných jednotek tepla (neschválená demontáž poměrových měřidel na jednotlivých radiátorech) bylo ze strany SVJ přistoupeno k zákonnému postupu a to rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění dle § 1 vyhlášky čísla 372/2001 Sb.

Naše odpojení bylo zcela legální založené na výpovědi. To je normální standardní postup v případě, že chcete ukončit nějaký dodavatelsko odběratelský vztah.

Existuje takový mýtus, že ke změně služby s vytápěním potřebuje vlastník souhlas ostatních vlastníků. Tento mýtus vznikl na základě zákona 72/1994, §11 odst. 5). Tento mýtus jsem dne 20.11.2018 vyvracel soudkyni Ludmile Vlčkové u soudu v Mostě. http://zmena-vytapeni.cz/…eni-potreba/

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.