Vložil P. Paluška (bez ověření), 2. Říjen 2020 - 13:01

V únoru tohoto roku se tu rozjela vášnivá debata v souvislosti výpovědi dodávek tepla, s následnou soudní šikanou, v které si výbor SVJ neustále nárokuje platby za údajně dodanou energii.

Nastal tedy čas poinformovat, jakým způsobem se tato kauza vyvíjí dál. V této věci jsem podal na společenství celkem dvě trestní oznámení. Jedno v roce 2017 a druhé, hned po vynesení rozsudku v Ústí nad Labem dne 12.2.2020, které jsem rozšířil o všechny soudce, kteří v této věci rozhodovali. Někdy v květnu 2020 mě telefonicky kontaktovala Mostecká policie. Praporčík Pavel Balcar mi oznámil, že trestní oznámení ukončí jako nedůvodné. Na to jsem si s ním smluvil schůzku abych to s ním ještě probral. Schůzka proběhla ale nepřesvědčil jsem ho. Ne že bych neměl pravdu, ale jemu se do toho evidentně nechtělo. Oznámil mi že to ukončí a že si můžu podat stížnost. To by nebylo až tak zajímavé, až na to, že jsem se na schůzce dověděl, že v rámci obou trestních oznámení byl proveden pouze jeden úkon. Dne 18.9.2017 byl pozván předseda SVJ Miroslav Kuželka k podání vysvětlení. Toto vysvětlení jsem si vyžádal a ukázalo se, že se pan Kuželka dopustil křivé výpovědi. Pan Kuželka do protokolu uvedl:

Dostavil jsem se na OOP Most 1, abych se zde vyjádřil ve věci vyúčtování služeb pro pana Pavla Palušku. Dále pan Kuželka pokračuje:
Pan Paluška se někdy v roce 2013 údajně odpojil od centrálních dodávek tepla, které pro blok 1 zajišťuje společnost Severočeské teplárenská. Odpojení od TUV bylo panu Paluškovi schváleno ze strany SVJ. To, zda se skutečně odpojil od centrálního dodávání tepla, ale nelze prokázat, neboť pan Paluška nikdy neumožnil tuto kontrolu u něj v bytě provést a na veřejně přístupném potrubním vedení směřující do bytu pana Palušky žádné přerušení potrubí není. K tomu pan Kuželka ještě dodal: Z důvodu neumožnění odpočtu spotřebovaných jednotek tepla (neschválená demontáž poměrových měřidel na jednotlivých radiátorech) bylo ze strany SVJ přistoupeno k zákonnému postupu a to rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění dle § 1 vyhlášky čísla 372/2001 Sb.

Máme tu tedy v jedné věci dvě protichůdná správní řízení, jedno občanskoprávní, v němž nás SVJ jako žalobce, obvinilo z protiprávního odpojení, za současného uplatnění nároku na zaplacení škody. Tuto škodu, jsme podle žalobce měli údajně způsobit odebranou a nezaplacenou dodávkou 468 Gj. tepelné energie v ceně 300000 Kč.
Druhé řízení je pak trestní, zatím v přípravné fázi, v kterém tentýž žalobce, nyní v roli obviněného, rozporuje naše odpojení tvrzením, že prý je naše odpojení neprůkazné.

Nyní vedu boj se státními zástupci kteří „nechápou“ příčinné souvislosti, lépe řečeno rozpory, v jednání výboru SVJ. V odpovědích dělají ze sebe blbce, že prý z listinných materiálů nevyplývá, že by se pan Kuželka dopouštěl lží, natož trestné činnosti. Nyní jsem podal stížnost pro porušení zákona k vrchnímu státnímu zastupitelství. http://zmena-vytapeni.cz/…tupitelstvi/

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.