Vložil P. Paluška (bez ověření), 24. Únor 2020 - 19:45

Jirko, melete tu něco a ani nevíte co. Podívejte se do energetického zákona.

dodavatelem tepelné energie fyzická či právnická osoba dodávající tepelnou energii jiné fyzické či právnické osobě; dodavatelem může být výrobce, distributor a rovněž vlastník nebo společenství vlastníků zajišťující tepelnou energii jako plnění poskytované s užíváním bytů či nebytových prostorů nebo k technologickým účelům,

Zákon o službách je samozřejmě o smluvním dodavatelsko odběratelském vztahu. Takový vztah je vypověditelný, bez ohledu na tom jestli byl založen na smluvním ujednání nebo bez něj. Ano já znám podmínky za kterých jsme byt kupovali, a proto si stojíme za svým. Podívejte se na mou odpověď Lakymu z 22. února

Jirko když je v § 1175 OZ napsáno, že máte právo užívat společné části, tak logicky, to není povinnost. Dám příklad. V našem domě je plynový rozvod. Ke každému bytu je vyvedena přípojka, kterou ale většina bytů nevyužívá. To samé platí pro tepelné rozvody. Vy nemáte za povinnost užívat nějakou část domu, jen proto že je společná.

Naším odpojením jsme nikomu neomezili výkon jejich práv. To je opět konstrukt, který má házet vidle do procesu změny této služby. Jaké jejich právo jsem podle vás omezil? Že v bytě ostatních vlastníků nefunguje topení a mrznou? Nebo naopak, radiátory nejdou vypnout a moji sousede se dusí horkem? Vy to máte trochu pomotané. Pojďme se zamyslet kdo komu vlastně omezuje výkon práv. My vlastníci jednotky jsme se rozhodli změnit službu s vytápěním, a správce, který by měl fungovat jako servis vlastníkům, nás začne šikanovat. Správce šikanuje vlastníka!

Máte pravdu, SVJ nemůže provádět rozúčtování podle svého. Ironií ale je, že to právě tak dělá. SVJ porušuje všechno na co se podívá. Nerespektuje výpověď. Domáhá se souhlasu, ačkoliv nikdy neexistovalo zákonné ujednání, které by jim takové právo dávalo. Neustále mě zařazují do vyúčtování a pod falešnou záminkou nám vyrábí falešný dluh. A že jsem to u soudu neprokázal? Ale prokázal, ale soudy to maj v p-či.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.