Vložil P. Paluška (bez ověření), 11. Únor 2020 - 17:40

Justitianus, podle Vás je nelegálně odpojený byt poškozený a legálně nepoškozený? Můžete mi vysvětlit jaký je v tom rozdíl? To na čem trváte jsou jen otřepané fráze ničím nepodložené.

Máte pravdu, že:
Změna způsobu dodávky nebo změna způsobu vytápění může být provedena pouze na základě stavebního řízení se souhlasem orgánů ochrany životního prostředí a v souladu s územní energetickou koncepcí.
V našem případě stavební řízení proběhlo. Odpojení bylo v souladu jak s územně energetickou koncepcí, tak i se souhlasem orgánů životního prostředí. My jsme si svou povinnost vůči EZ splnili. O tom, jestli změna způsobu vytápění podléhá stavebnímu povolení, neurčuje energetický zákon, ale stavební řád. Stavební úřad naše náhradní řešení vyhodnotil jako stavební úpravu nevyžadující stavební povolení.

S tou poznámkou, že nikdo nesmí těžit ze svého nepoctivého nebo protiprávního činu, máte zase pravdu. V tomto případě je to ale obráceně. Žalobce navodil protiprávní stav tím, že nám účtuje sankční platby za nedovolený odběr bez měřícího zařízení, a u soudu to vydává jako nedoplatky za dodané služby. Např. za rok 2016 nám žalobce naúčtoval 73000Kč za údajný odběr na černo, přitom dobře ví že jsem odpojen. Tak kdo tu jedná nepoctivě?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.