Vložil Ajša, 25. Listopad 2018 - 20:08

Já vím, že každý soudce soudí jinak, ale když mám za úvěr ve výši 700 000,–Kč ručit, tak musím znát podmínky úvěru, hlavně dobu splácení, způsob ručení, úrokovou sazbu, dobu fixace úrokové sazby. Není to nepatrná částka a je to porušení stanov a zákona. Nepředbíhejme,na­padla jsem rozhodnutí na shromáždění o úvěru. OZ § 1208 3) k uzavření smlouvy o úvěru společenstvím vlastníků včetně schválení výše a podmínek úvěru ! Okna zatím neřeším, ale pokud budu muset, tak jdu do toho a že to tak dělali všichni, mi je fuk. Od NOZ to tak dělat nejde: § 1189 (1) Správa domu a pozemku zahrnuje vše, co nenáleží vlastníku jednotky.

  • Společenství je oprávněno se zavazovat pouze ve věci společné správy domu. Z toho plyne, že si nemohou brát úvěr na soukromé části domu.
  • zákon o obcích: (3) Obec nesmí ručit za závazky fyzických osob

Patřím k lidem, kteří umí číst a nenechá si kakat na hlavu. Okna si umím vybrat sama v kvalitě, která mi vyhovuje, a hlavně se žaluziemi. Taky si umím udělat výběrové řízení, což se u nás neděje ani u faktur nad 130 tis. Prostě, už mě to „hospodaření“ našeho výboru přestalo bavit. Pokud bych na něj přistoupila, stálo by mě to mnohem víc než soud. Navíc předseda odmítá platby v hotovosti za úvěr. Tak si udělejte obrázek, ale já si nestěžuju, jen abyste viděli jak to někde může taky chodit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.