Vložil TN. (bez ověření), 15. Listopad 2018 - 13:41

Správci často vymýšlejí blbosti a často záměrně klamou. Pro ně jde o byznys.

Před 4 roky správci strašili svoje klienty, že MUSÍ přijmout nové stanovy, protože to nařizuje NOZ a hrozí pokuta 100 000 Kč. Za nové stanovy účtovali desetitisícové částky. Zákon nic takového nenařizoval, pouze požadoval přizpůosbení zákonu. Mnoho stanov bylo v pořádku a nebylo třeba nic měnit. Některé stanovy bylo nutno pozměnit (např. místo pověřený vlastník bude předseda apod.).

Po roce 2020 budou SVJ nucena (po novele NOZ) přizpůosbit prohlášení vlastníka. Tedy čekám nabídky na „zpracování nového prohlášení, protože jinak hrozí pokuty“.

Nám letos na jaře od správce přišla nabídka, že nám za 80 000 Kč „nastaví GDPR“ a když se ozveme do 3 dnů, poskytnou nám 50% slevu. A že když „GDPR nenastavíme“, hrozí nám pokuta 20 000 000 EUR. To už hraničilo s šířením poplašnéí zprávy. Věřím, že mnoho předsedů takové sdělení vylekalo, do 3 dnů zareagovalo a službu objednalo.

Také nám neustále někdo nabízí hlídání katastru, hlídání insolvencí a hlídání exekucí.

Podobné obchodní nabídky nám chodí neustále (vesměs nabídky na revize, které aspoň mají zákonné opodstatnění a nějaký reálný užitek).

Abych to tedy shrnul, poslal bych je do háje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.